Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
FORTUNA=LIGA 2024/2025

New Jersey zdolalo Buffalo v Praze i podruhé, jako jediný Čech se v utkání představil Kulich

Hokejisté New Jersey nastoupili v druhém utkání NHL Global Series v pražské O2 areně bez Ondřeje Paláta, který opustil tým kvůli narození druhého potomka. Devils po páteční výhře 4:1 v Praze porazili Sabres i podruhé a po obratu triumfovali 3:1. Vítězný gól zaznamenal Paul Cotter, dvě asistence si připsal jeho spoluhráč Jack Hughes. V dresu Buffala nastoupil jako jediný Čech v utkání Jiří Kulich.

Utkání New Jersey – Buffalo
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Třiatřicetiletý Palát opustil tým kvůli narození druhého potomka. Oproti úvodnímu duelu se v dresu Buffala představil Kulich a odehrál druhý zápas NHL v kariéře. Jeho spoluhráč a další český forvard Lukáš Rousek zůstal znovu na tribuně.

Na druhé utkání zavítalo v porovnání s pátkem o téměř 200 diváků méně. Americkou a českou hymnu tentokrát zazpívala Anna Slováčková.

Slavnostní buly po Jaromíru Jágrovi, jenž se ho ujal v pátek, vhodil dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Devils Patrik Eliáš. Bývalý útočník vévodí historickému klubovému pořadí nejen v počtu bodů, ale i branek a asistencí.

Aktivnější bylo ze začátku New Jersey, Hughes ale Leviho z úhlu nepřekonal stejně jako Bratt z mezikruží po odrazu od hrazení.

Na rozdíl od úvodního duelu se diváci dočkali rvačky, rukavice shodili Dillon s Tuchem, první jmenovaný protihráče z Buffala povalil na led. Předcházel tomu ostrý hit Dillona na Peterku, po němž útočník Buffala zamířil do útrob haly a na ledě se už neobjevil.

Skóre se poprvé změnilo až v 29. minutě. Devils nejprve neproměnili přečíslení dva na jednoho a Sabres z následného protiútoku udeřili, když po nepřehledné situaci na brankovišti dotlačil puk za brankáře Allena Thompson.

Po individuálním průniku mohl snížit Cotter, jenže zblízka minul. New Jersey trvala odpověď necelé čtyři minuty, Casey v přesilovce vystřelil z kruhu přesně pod horní tyč a srovnal. Obrat měl na hokejce Bratt, ze samostatného úniku však Leviho nepřekonal.

Značnou střeleckou převahu zužitkovali Devils v 48. minutě. Hughes si odstavil Samuelssona, nahrál najíždějícímu Cotterovi a ten se tváří v tvář Devinovi nemýlil. Americký útočník skóroval v Praze podruhé, v pátek vedle branky zaznamenal i přihrávku.

V 55. minutě přidalo New Jersey pojistku. Bratt obkroužil branku a nahrál Meierovi, který pohodlně zakončil. Blízko ke kontaktnímu gólu se ocitl Tuch, ale trefil tyčku.

Na oslavu vítězství Devils tak stejně jako v pátek zazněla píseň Glory Days od amerického zpěváka a rodáka ze státu New Jersey Bruce Springsteena, který příští rok v červnu vystoupí v pražských Letňanech.

Nejslavnější hokejová liga světa se do české metropole vrátila po dvou letech a celkově se zde hrála popáté. V Praze odstartovala základní část, v Severní Americe se soutěž rozjede v úterý.

V Evropě se v této sezoně NHL představí i úřadující vítěz Stanley Cupu Florida a Dallas, 1. a 2. listopadu se utkají v Tampere.

Utkání NHL Global Series v Praze

New Jersey Devils  Buffalo Sabres 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 32. Casey (Haula, Noesen), 48. Cotter (J. Hughes), 55. Meier (Bratt, J. Hughes)  29. Thompson (Greenway, Tuch). Rozhodčí: Lee, Hebert  Kovachik, Cormier. Vyloučení: 2:4, navíc Dillon  Tuch oba 5 min. Využití: 1:0. Střely na branku: 37:18. Diváci: 16 722. Hvězdy zápasu: 1. Casey, 2. J. Hughes (oba New Jersey), 3. Levi (Buffalo).

New Jersey: Allen  Hamilton, Dillon, Kovacevic, Siegenthaler, Nemec, Casey  Bratt, J. Hughes, Meier  Mercer, Hischier, Tatar  Noesen, Haula, Cotter  Bastian, Lazar, MacDermid. Trenér: Keefe.

Buffalo: Levi  Jokiharju, Dahlin, Power, Byram, Clifton, Samuelsson  Tuch, Thompson, Peterka  Quinn, Cozens, Kulich  Greenway, McLeod, Zucker  Lafferty, Krebs, Malenstyn. Trenér: Ruff.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články