Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nečasova asistence pomohla Carolině do 2. kola play-off, Montreal oživil naději

Postup z prvního kola play-off stvrdili v NHL hokejisté Caroliny, kteří zvítězili na ledě Nashvillu 4:3 v prodloužení a sérii opanovali 4:2 na zápasy. Jednu přihrávku si připsal český útočník Martin Nečas, jenž byl hrdinou předchozího vzájemného duelu. Montreal odvrátil první hrozbu vyřazení a po výhře 4:3 v prodloužení v Torontu snížil stav série na 2:3.

Martin Nečas z Caroliny (vlevo) při obranném zákroku
zdroj: ZUMA autor: Steve Roberts/Cal Sport Media

Nashville - Carolina 3:4 v prodloužení

Po přihrávce Nečase, který v sérii zaznamenal pět bodů (2+3), vyrovnal v 5. minutě na 1:1 Brock Nelson. Hurricanes utekl i začátek druhé části a ve 27. minutě už prohrávali 1:3. Zápas ale otočili s přispěním dvou tečí Sebastiana Aha, jenž ve druhé třetině snížil a po 66 sekundách prodloužení utkání i rozhodl. Carolina se v dalším kole střetne s obhájci Stanleyova poháru Tampou Bay.

"První dvě třetiny jsme nehráli náš hokej a vypadalo to, že asi prohrajeme. Ale nepřekvapuje mě, že jsme to otočili. Máme skvělý tým a už jsme se v této sezoně dokázali z takových duelů několikrát vyhrabat. Hodně důležitý byl gól v přesilovce na 3:2. Věděli jsme, že jsme zpátky. Ve třetí třetině jsme pravděpodobně mohli dát více gólů než jeden, ale byli jsme na koni a v prodloužení jsme toho využili," řekl trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

Poslední čtyři zápasy se rozhodovaly v prodloužení. Nashville doma nejdříve vyrovnal sérii z 0:2 na 2:2, následující dvě střetnutí ale strhla na svou stranu Carolina. "Měli jsme šanci, abychom sérii protáhli, ale nedokázali jsme ve třetině udržet tempo, s nímž jsme hráli předchozích čtyřicet minut," mrzelo Ryana Johansena, který zvýšil na 3:1.

"Můžeme ale být na sebe hrdi. Sezonu i tuto sérii jsme špatně začali, ale pokaždé jsme zabrali. Měli jsme na to, abychom šli i dál, ale mají opravdu dobrý tým a zaslouží si uznání," přidal Mikael Granlund.

Do série ani jednou nezasáhl gólman Caroliny Petr Mrázek, jenž kryl záda Alexi Nedeljkovicovi. "Vůbec nevypadal jako nováček. Dokázal tým podržet, uklidnit. Chytal slušně," chválil Nedeljkovice trenér Brind'Amour.

Toronto - Montreal 3:4 v prodloužení

Montreal vedl ve 25. minutě už 3:0. První dva góly střetnutí vstřelil Joel Armia, třetí přidal Jesperi Kotkaniemi. Toronto v prostřední třetině snížilo trefou Zacha Hymana a v závěrečné části vyrovnal dvěma zásahy obránce Jake Muzzin.

Snahu o završení obratu zhatil domácím Alex Galchenyuk, jehož nepřesnou přihrávku vystihl Cole Caufield a vyrazil s Nickem Suzukim do brejku dva na gólmana. Oba si vyměnili několikrát kotouč, než Suzuki zakončil akci v čase 60:59 do odkryté branky.

"Někdy bývají tato přečíslení trochu zrádná. Někteří hráči váhají se střelou a překombinují to. My jsme si ale věřili a sehráli to dobře. Viděl jsem hodně volného místa a dostal jsem v pravou chvíli přihrávku na střelu bez přípravy," popsal Suzuki.

Gólman Toronta Jack Campbell bral prohru částečně na sebe. "Škoda, že jsme nezachytili jejich nástup. Byli odhodlanější. Tři inkasované branky v základní hrací době je moc, při tom brejku (dva na gólmana) jsem byl málo agresivní. Musím se z toho poučit," konstatoval Campbell, jenž v předchozích čtyřech utkáních série inkasoval jen čtyřikrát a do mezi tyče v sérii ještě nepustil Frederika Andersena ani Davida Ritticha.

Montreal nerozhodilo, že v duelu přišel o slibný náskok. "Ukázali jsme odolnost. Není jednoduché nenechat se vyvést z míry poté, kdy jsme ztratili ve třetí třetině dvougólové vedení. Ale před prodloužením jsme v kabině působili klidně, z týmu vyzařovalo správné rozpoložení. Přijeli jsme vyhrát a celkově jsme odehráli slušný zápas. Jsme rádi, že jsme za svůj výkon byli odměnění," uvedl gólman Canadiens Carey Price, který v zápase kryl 32 střel.

1. kolo play-off NHL:

Severní divize - 5. zápas:
Toronto - Montreal 3:4 v prodl. (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)
Branky:
47. a 52. Muzzin, 27. Hyman - 6. a 9. Armia, 25. Kotkaniemi, 61. Suzuki. Střely na branku: 35:30. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Suzuki (Montreal), 2. Muzzin (Toronto), 3. Armia (Montreal). Stav série: 3:2.

Centrální divize - 6. zápas:
Nashville - Carolina 3:4 v prodl. (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 2. Cousins, 22. Mikael Granlund, 28. Johansen - 34. a 62. Aho, 5. B. McGinn (Nečas), 54. D. Hamilton. Střely na branku: 27:31. Diváci: 14.107 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Slavin (Carolina), 2. Saros, 3. Johansen (oba Nashville). Konečný stav série: 2:4.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články