Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nečas bude s Carolinou jednat o smlouvě. Sezona nebyla ideální, uvědomuje si

V produktivitě o bod horší sezona než ta předchozí a čekal od sebe víc. Hokejový útočník Martin Nečas má za sebou třetí celou sezonu v NHL. V barvách Caroliny nezklamal, ale připustil, že mu mohlo uškodit vědomí, že hraje o svoji budoucnost. Končil mu totiž tříletý nováčkovský kontrakt. Nyní je v pozici chráněného volného hráče a zatím tak úplně neví, co bude dál.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve Žďáru se bude hrát hvězdný zápas, Nečasův výběr proti Voráčkovu

Třiadvacetiletý rodák z Nového Města na Moravě Nečas byl v bodování týmu po základní části devátý, když si v 78 zápasech připsal 40 bodů za 14 branek a 26 asistencí. V porovnání s předchozím ročníkem ubral jednu nahrávku a měl tak i celkově o bod méně, jenže za ročník 2020/21 odehrál o 25 utkání míň. Ve 14 duelech play-off pak přidal pět nahrávek.

"Uplynulá sezona nebyla ideální... Už jsem párkrát říkal, že to nebyla sezona, jaká se ode mě očekávala. Nebylo to sice úplně nějaké fiasko, že by to bylo úplně hrozné, ale dobré to nebylo. Teď je na mě, abych se z toho oklepal, co nejvíc natrénoval a připravil se tak, abych byl tu příští sezonu lepší," řekl Nečas.

V přípravě nic měnit neplánuje. "Myslím, že poslední tři roky jsem trénoval stejně. A tu sezonu předtím jsem měl dobrou. Může to znít blbě, ale občas to není o tom trénování, ale o tom, jak se cítíte celkově. Jak se cítíte v týmu, jakou v něm máte pozici a podobně. Nikdy jsem nebyl takový, že bych netrénoval. Připravím se zase určitě výborně, pak to bude o tom, abych se cítil dobře a měl důvěru trenéra, aby byla oboustranná a já pak mohl hrát, co umím," vysvětlil Nečas.

Ujistil však zároveň, že s koučem Rodem Brind'Amourem, jenž sám býval vynikajícím útočníkem, žádné problémy nemá. "Vztah s trenéry je v pohodě, v tom není problém. Nic proti sobě nemáme. Byla to ale celkově těžká sezona. Před koncem smlouvy to bývá vždycky těžší, máte to trošku v hlavě. Určitě jsem mohl být lepší. A také doufám, že v budoucnu lepší budu. Chtěl jsem předvádět lepší výkony, snažil jsem se nad tím vším tolik nepřemýšlet, ale bylo to těžké. Všechno pak souvisí se vším," řekl Nečas.

Budoucnost v NHL zatím dořešenou nemá. "Uvidíme, co a jak bude. Carolina má na mě práva, tak uvidíme, jak domluvíme smlouvu. Teď je těžké něco předpovídat. Ještě jsme to neřešili, takže přesnější info nemohu říci. Já ale o trejd určitě žádat nechci, takže když mě bude klub chtít, budu tam i pokračovat. Ale v NHL nikdy nevíte, co se stane. Tak uvidíme, jak to bude v příštích měsících. Na mně teď je, abych se nachystal co možná nejlépe na novou sezonu, ať už ji pak odehraju v Carolině, nebo někde jinde," podotkl Nečas.

Jednáními o kontraktu, která mnohdy nebývají vůbec snadná, se však nestresuje. "Já jsem v klidu. Co se stane, to se stane. Rád budu pokračovat v Carolině. Když se něco změní a klub mě nebude chtít, půjdu jinam. Nijak zvlášť o tom nepřemýšlím," uvedl Nečas.

Carolina hrála v základní části výborně. Pak v prvním kole play-off vyřadila Boston 4:3 na zápasy, ale ve druhém kole už znovu klíčový sedmý duel nezvládla. Hurricanes ukončili sezonu prohrou 3:4 v sérii s New York Rangers. Nečasovi a spoluhráčům tak nejenže skončil sen o Stanley Cupu, ale zároveň už nemohl ani pomoci národnímu týmu na mistrovství světa ve Finsku, kde Češi získali bronz.

Psychicky mu pomohla pauza po sezoně. "Byl jsem na dovolené. Jsem rád, že tady v Česku teď vidím kamarády a rodinu. Od minulého týdne jsem začal trénovat. Snažím se teď o hokeji moc nepřemýšlet, i když mě pořád tak baví. Spíš se snažím užít si léto a co nejvíc toho natrénovat. Ty začátky jsou těžké při dvoufázovém tréninku, když má to tělo po třítýdenním volnu, ale ono to zase naskočí zpátky. Člověk už je zvyklý," pousmál se Nečas.

Ačkoliv se snažil hokej z hlavy spíš vytěsnit, finále Stanley Cupu mezi Coloradem a Tampou Bay sledoval. "Viděl jsem dva tři zápasy z finále a sestřihy, měl jsem přehled o výsledcích. Bylo mi jedno, kdo vyhraje, protože Češi byli v obou týmech. Teď jsem každopádně moc rád za Francika (brankáře Pavla Francouze z Colorada), protože chytal výborně, pomohl k tomu triumfu a zasloužil si to," řekl Nečas.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články