Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nečas o možné arbitráži s Carolinou: Uslyším, jak jsem špatnej, podepíšu a podáme si ruku

Stále nemá jisto, ale připravuje se na setrvání u Hurricanes. Hokejista Martin Nečas stále nenašel společnou řeč s vedením Caroliny ohledně nové smlouvy. Pětadvacetiletý útočník uvedl, že jednání pokračují, ale sám už tak trochu počítá s tím, že dojde na arbitráž, která je naplánovaná na 4. srpna.

Martin Nečas
zdroj: Reuters / USA TODAY Sports autor: James Guillory

Nečasovi, jenž v květnu výrazně přispěl k zisku zlata na mistrovství světa v Praze, vypršel po minulé sezoně NHL dvouletý kontrakt na šest milionů dolarů. Stal se tak chráněným volným hráčem. "Kde budu hrát? Zatím to vypadá na Pardubice," rozesmál Nečas všechny přítomné. "Práva na mě má Carolina. Je to na nich. Jednání probíhají, ale vypadá to na arbitráž a další roky v Carolině," dodal již vážněji.

Termín slyšení u arbitráže se kvapem blíží. "Nikdo nechce dojít až k arbitráži, ale jestli se to (smlouva) domluví, uvidíme. Vypadá to, že se opravdu asi rozhodne až tam. Uvidíme, jak se to vyvrbí v těch příštích týdnech. Ať to bude, jak to bude, já jsem natěšený na další sezonu. A budu chtít ukázat, že můžu být ještě lepší. Mám čistou hlavu, a ať to dopadne jakkoliv, budu v pohodě," ujistil Nečas.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Gól v utkání Švédsko – Česko: Nečas – 2:4 (27. min.)

Přiznal, že složitá jednání očekával. "Je dobrý, že tam tu možnost arbitráže mám. Člověk se k tomu může přihlásit, a když se s tím klubem nedohodnete, můžete tam jít a dají vám tu cenu nějakou mezi, což je férové pro obě strany. Když to tak dopadne, nebude s tím problém a půjdeme do sezony," konstatoval Nečas.

Jak uvedl před pár dny generální manažer Hurricanes Eric Tulsky, také klub dává přednost dohodě a předložil jednomu ze svých hlavních ofenzivních tahounů různé varianty smlouvy – od ročního až po osmiletý kontrakt. "Moje preference smlouvy bych si nechal pro sebe, ale byla tam i taková, co byla tak nějak poblíž mým představám. Ale zatím jsme se nedohodli," podotkl Nečas.

Nečas chce v Carolině lepší pozici

Je zřejmé, že rodák z Nového Města na Moravě nechce jen tak ustoupit. Zná svou cenu a dobře ví, jak úzce může výše kontraktu následně souviset i s jeho herním vytížením, které se mu v minulé sezoně nelíbilo. Touží po větším prostoru v klíčových pasážích zápasů. I proto měl klub po posledním ročníku požádat o výměnu.

"Je to i o pozici v týmu, kterou chce mít samozřejmě každý co nejlepší," přikývl Nečas. "Třeba dva roky zpátky jsem měl tu pozici lepší než minulý rok. Rád bych se zase dostal na tu pozici, kdy jste na přesilovce a podobně. Půjdu každopádně do sezony připravený na maximum a budu ji chtít rozjet naplno, abych byl třeba v té pozici, kterou si přeju," ujistil.

A co čeká od případné arbitráže? "Přijedu tam, poslechnu si, jak jsem špatnej, a pak podepíšeme smlouvu a podáme si ruku," prohlásil s nadsázkou. "Speciálně se na to nechystám, je to spíš o agentovi a o těch právnících, kteří to řeší za vás. Já tam budu jen sedět a poslouchat," poznamenal Nečas.

"Je to byznys. Oni chtějí tu nejnižší cenu, my zase nejvyšší. Je to normální. Člověk si to nesmí brát zrovna moc osobně, protože takhle to tam prostě chodí. Ten tým vás chce a jen se vás snaží dostat za nižší cenu," dodal Nečas.

V souvislosti s možnou výměnou se spekulovalo i o Bostonu, kde by se mohl potkat s Davidem Pastrňákem či Pavlem Zachou, spoluhráči z týmu světových šampionů. "S Pastou jsme se o tom nijak konkrétně nebavili. Bylo by to jiné, kdybych byl volným hráčem. Ale Carolina na mě má práva a s největší pravděpodobností tam zůstanu. Bylo by samozřejmě fajn si zahrát s Pastou, ale kdo ví, třeba někdy v budoucnu," uvedl Nečas.

Připustil, že Hurricanes přes léto opticky oslabili. "Na papíře ten tým nevypadá tak silný, jak byl předtím, ale na druhou stranu – měli jsme minulou sezonu dobrý tým na papíře, ale nedošli jsme ani do finále konference. V NHL se děje spousta věcí. Myslím, že pořád máme výborný tým a můžeme být klidně zase dobří," věří Nečas.

Oslavy po zisku titulu mistra světa si užil plnými doušky. "Byly pořádné a zasloužené. Náročné, ale krásné. Pak jsem letěl na dovolenou a už se zase připravuju. Mám to nastavené tak, že přes týden trénuju a víkendy jsou pak vyhrazené zábavě a povinnostem, které k tomu patří," přiblížil Nečas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články