Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nebyl jsem spokojený se svou rolí, říká Frolík, který migruje z Calgary do Buffala

Michael Frolík míří do své páté destinace v NHL. V první části sezony nedostával v kanadském Calgary mnoho prostoru, a tak je rád za výměnu do Buffala. Na svoji premiéru si ale bude muset počkat, neboť čeká v Kanadě na víza do USA. Naskočit by mohl ve čtvrtek proti lídrovi západní konference St. Louis.  

Michael Frolík v dresu Calgary
zdroj: ČTK/AP autor: Ross D. Franklin

Nebyl jsem spokojený se svou rolí v týmu. Je to pro mě nový start a nemůžu se dočkat. Už se těším, až se potkám s kluky. Doufejme, že to bude co nejdříve," doplnil jednatřicetiletý kladenský odchovanec. Po této sezoně mu končí pětiletý kontrakt na 21,5 milionu dolarů a může se stát 1. července nechráněným volným hráčem.

V této sezoně si připsal v 38 zápasech 10 bodů za pět branek a stejný počet asistencí. "Čas na ledě byl nízký a je těžké být s tím produktivní, ale v poslední době jsem se cítil dobře. Ale cítil jsem, že mé působení v Calgary se blíží ke konci a je čas se posunout dál. Vycházel jsem se všemi v týmu skvěle a nemohu říct o Flames špatné slovo, i když poslední týdny byly těžké," prohlásil.

Herní pauza kvůli vízům

Po přesunu angažmá z Kanady do Spojených států amerických si musí nejprve před cestou do Buffala vyřídit víza. "Bude to pár dnů trvat, takže si musím najít led v Calgary. Nechci být čtyři pět dnů bez tréninku a skočit rovnou do zápasu," uvedl.

V Calgary strávil necelé čtyři roky, teď se bude s přítelkyní Dianou Kobzanovou stěhovat bývalý hráč Floridy, Chicaga a Winnipegu do USA. "Chtěl bych Calgary Flames poděkovat, co všechno pro mě udělali. Strávili jsme tam s rodinou skvělé roky. Nechtěl jsem, aby to takto skončilo, ale teď už se těším do Buffala," podotkl.

Věří ve více času na ledě

Patří mezi specialisty na oslabení a doufá, že i v nich týmu Sabres pomůže. "Snad přispěji svými zkušenostmi. I v Chicagu jsem hrál v oslabeních důležitou roli a doufám, že týmu pomůžu," doplnil.

Věří, že od kouče Ralpha Kruegera bude dostávat větší příležitost. "Vím o něm z jeho působení v Evropě i z Edmontonu. Slyšel jsem o něm hodně skvělých věcí. Už se těším, až se potkáme a budu pod ním hrát," řekl Frolík o šedesátiletém bývalém dlouholetém kouči švýcarské reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články