Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nashville v čele s Niederreiterem si podmanili Prahu, Hertl a spol. odjedou s prázdnou

Dvojduel Global Series v rámci startu základní části NHL v Praze ovládli Nashville Predators, kteří na úvodní výhru (4:1) proti San Jose navázali obratem ve druhém souboji a po vítězství 3:2 získali do tabulky všechny čtyři body, které byly v Evropě ve hře.

Nino Niederreiter z Nashvillu se raduje v zápase proti San Jose v Praze
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Jestli se někomu víkend v Praze musel líbit dvojnásob, byl to Nino Niederreiter. Švýcarský útočník ve službách Nashvillu po klíčové trefě v pátečním duelu na 3:1, kterou uťal naděje Sharks na lepší výsledek, přidal v sobotní odvetě hned dva zásahy a perfektně odstartoval sezonu v novém klubu po letním přesunu z Caroliny.

Nejprve srovnal na 1:1 na začátku druhé třetiny a poté se podepsal i pod obrat Nashvillu poté, co těsně po skončení oslabení využil přečíslení dvou na jednoho se spoluhráčem Eelim Tolvanenem a brankou na 3:2 překlopil zápas na stranu Predators.

"Nejdůležitější je, že jsme vyhráli. Je skvělé, že jsem mohl přispět týmu. U jednoho jsem dostal perfektní přihrávku od Tolviho a u druhého jsem pracoval před brankou. Dva důležité góly pro náš tým a jsem velmi šťastný, že jsme zvítězili," uvedl Niederreiter. "Bylo to pro mě speciální, babička mě viděla hrát ve Švýcarsku (přípravný zápas). Moji rodiče přišli na zápasy do Prahy, takže jsem byl šťastný, že jsem si před nimi mohl zahrát. Byl to skvělý výlet, na který budu vzpomínat," dodal.

První polovina zápasu přitom patřila Sharks, kteří vedli po gólu Lukea Kunina 1:0 a po zásahu kapitána Logana Couturea po deseti sekundách od srovnání Nashvillu ještě 2:1. Poté se však projevila větší variabilita a nápaditost v ofenzivě Predators, což potvrdil gólovou objížďkou brány Filip Forsberg.

Herní kvalitě soupeře dokázala konkurovat jen první řada San Jose v čele s českým centrem Tomášem Hertlem, jenž se však do zápasu zapsal prakticky jen vyloučením hned na začátku zápasu při buly.

Jaromír Jágr vhazuje slavnostní buly před utkáním San Jose – Nashville v Praze
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Atmosféra druhého duelu v Praze byla o poznání lepší než v prvním utkání, a to hned z několika důvodů. Fanoušci, kterých nakonec dorazilo 17 023, se dobře naladili ještě před prvním vhazováním, když se na ledové ploše objevil pro slavnostní buly Jaromír Jágr. V tu chvíli O2 arena zabouřila nejvíc za celý víkend a česká legenda si mohla užít ovace vestoje.

Druhým faktorem znatelnější podpory z hlediště byl organizační prvek – jako domácí byli tentokrát Sharks, kteří měli v pražské hale daleko víc příznivců než Predators.

A o třetí podstatný moment se zasloužili hráči San Jose, protože výrazně přidali na důrazu a fyzické hře oproti prvnímu zápasu, což dokonale předvedl hlavně Timo Meier, jenž si našel soupeře a tvrdě ho dohrál za hlasitého potlesku obecenstva. Ani agilnější přístup Sharks však k bodům nevedl, na čemž nic nezměnila ani závěrečná šance Radima Šimka, a na úvod sezony tak zaznamenali dvě porážky.

Lepší pocity tak měli po dvojduelu Predátoři. "Byla to skvělá akce. Je důležité, že jsme našli cestu, jak zvítězit. Můžeme si z obou zápasů odnést cenné lekce před naším prvním domácím zápasem (v Nashvillu). Kluci si zaslouží respekt, máme za sebou povedený tréninkový kemp, hráči utvořili dobrou partu. Budeme silnější díky této zkušenosti," hodnotil vývoj posledních týdnů trenér Nashvillu John Hynes.

Utkání NHL Global Series v Praze:

San Jose Sharks - Nashville Predators 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Kunin (Lindblom, Ferraro), 25. Couture (Lorentz, Ferraro) - 25. Niederreiter (Johansen, Josi), 27. Forsberg (Duchene, Mikael Granlund), 33. Niederreiter (Tolvanen, McDonagh). Rozhodčí: St. Pierre, Charron - Galloway, Nansen. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 33:18. Diváci: 17 023. Hvězdy zápasu: 1. Nino Niederreiter, 2. Mario Ferraro, 3. Roman Josi.

San Jose: Kähkönen - E. Karlsson, Ferraro, Megna, Vlasic, Benning, Šimek - Kunin, Hertl, Meier - Labanc, Couture, Lindblom - Nieto, Bonino, J. Svečnikov - Gadjovich, Sturm, Lorentz. Trenér: David Quinn.

Nashville: Lankinen - A. Carrier, Josi, Ekholm, McDonagh, Fabbro, Lauzon - Duchene, Mikael Granlund, Forsberg - Sherwood, Johansen, Niederreiter - Jeannot, Sissons, Trenin - Tolvanen, Glass, Cole Smith. Trenér: John Hynes.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články