Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Naprasklému žebru navzdory. O’Reilly i se zraněním zářil a napodobil Gretzkyho

Play-off se prostě hraje přes zranění a bolesti. Toto pravidlo zase jednou potvrdil Ryan O’Reilly. Kanadský útočník, který výrazně pomohl hokejistům St. Louis Blues k premiérovému zisku Stanley Cupu, odehrál část play-off NHL s naprasklým žebrem.

Ryan O'Reilly se Stanley Cupem
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Eric Canha

I se zraněním v posledních čtyřech finálových zápasech proti Bostonu pokaždé skóroval, čímž navázal na 34 let starý počin Waynea Gretzkyho. Za své výkony byl odměněn Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů.

O'Reilly se zranil ve druhém kole play-off proti Dallasu. Zranění se znovu ozvalo ve finále Západní konference proti San Jose, kdy do něj jeden z protihráčů narazil. Bolest ho však nezastavila.

"Pár zápasů bylo těžkých, ale jakmile se do toho opřete, ovládne vás adrenalin a ničeho si nevšimnete," řekl O'Reilly, který v kanadském bodování vyřazovací části skončil druhý za Bradem Marchandem z Bostonu. Oba nasbírali 23 bodů.

Jak důležitým článkem Blues byli Ryan O'Reilly s brankářem Jordanem Binningtonem? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

"Je to nezmar, který se nikdy nevzdává. Velmi chytrý hráč, je výjimečný," prohlásil trenér Blues Craig Berube.

O'Reilly přišel do St. Louis z Buffala loni 1. července výměnou za českého útočníka Vladimíra Sobotku, Patrika Berglunda a Tageho Thompsona a práva výběru v prvním kole v roce 2020 a ve druhém kole o rok později.

Zatímco v minulém ročníku skončil se Sabres na posledním místě, se St. Louis dosáhl hned v první sezoně na vrchol. "Musíte se štípnout, jestli se vám to nezdá. Pořád tomu nemůžu uvěřit," uvedl osmadvacetiletý Kanaďan, jenž si za výkony v základní části vysloužil nominaci na Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka.

Je nám líto, video expirovalo.
St. Louis vyhrálo v Bostonu 4:1 a poprvé získalo Stanleyův pohár
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články