Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Mrázek pokračuje ve skvělých výkonech, Hanzal skóroval po měsíci

New York - Brankář Petr Mrázek zneškodnil ve středečním utkání NHL dvaadvacet střel, dovedl Detroit k výhře 3:1 nad Ottawou a získal ocenění první hvězda zápasu. Z českých hráčů se ještě prosadil Martin Hanzal, který dal při prohře Arizony 1:2 s Vancouverem jedinou branku týmu.

Petr Mrázek
zdroj: ČTK/AP

Mrázek vychytal Detroitu 10 výher v 13 posledních startech a díky úspěšnému období se vyšvihl do čela brankářských statistik v úspěšnosti zásahů (93,4 procenta) i průměru inkasovaných branek (1,94). V utkání proti Ottawě navíc dlouho živil naději na druhou nulu za sebou, o kterou ho připravil až v 58. minutě tečovanou střelou Zack Smith.

"Další čisté konto by bylo hezké, ale ze všeho nejdůležitější jsou dva body. V tabulce nás zezadu nahánějí, je fajn jim zase trochu odskočit," uvedl po utkání Mrázek, při němž stálo i štěstí, neboť hosté už po dvanácti sekundách trefili tyčku. "Hezká střela, ještě to bylo tečované. Probudilo mě to," dodal s humorem k cinkotu brankové konstrukce.

Na českého gólmana se opět valila chvála, trenér Detroitu Jeff Blashill ale vyzdvihoval hru celé obrany. "Petr pokračuje ve skvělých výkonech. Taky ale hrajeme dobře v obraně. Nepouštíme soupeře k mnoha přečíslením, dorážkám. To gólmanovi pomáhá ke skvělým číslům. Samozřejmě ale Petr chytá na velmi dobré úrovni už delší dobu," podotkl kouč.

V dresu Ottawy si odbyl premiéru Dion Phaneuf, který byl do kanadského klubu vyměněn na začátku týdne z Toronta, kde působil jako kapitán. A zkušený obránce má podíl viny na druhém inkasovaném gólu, když neubránil Henrika Zetterberga, který se přes něj natlačil před branku a skóroval. "Měl jsem si s tím poradit lépe. Na druhou stranu to provedl dobře," komentovala nová posila Ottawy Zetterbergův průnik.

Hanzal vstřelil gól poprvé od 7. ledna a jeho sedmá trefa sezony byla z kategorie snadných. Český útočník dostal v přesilové hře skvělou přihrávku od Maxe Domiho a střelou do prázdné branky vyrovnal na 1:1. Vancouver ale v závěru prostřední části gólem Jannika Hansena opět strhl vedení na svou stranu a nejtěsnější náskok uhájil až do závěrečného hvizdu.

Arizona prohrála v pátém utkání v řadě a celkově devátém z posledních jedenácti zápasů. "Je těžké se z toho dostat, když pořád prohráváte. Nyní se ukáže charakter mužstva. Musíme už začít vítězit," uvedl Hanzal, kvůli němuž byl předtím už jeden vyrovnávací gól Coyotes odvolán. Hostující kouč uplatnil možnost prozkoumat záběry u videa, zda brance nepředcházel ofsajd. A záznam usvědčil českého útočníka z postavení mimo hru.

Hokejisté New Yorku Rangers postrádali v Pittsburghu kapitána Ryana McDonagha i střelce Ricka Nashe, ale pořád měli na ledě jednoho z nejlepších brankářů soutěže. Henrik Lundqvist kryl všech 34 střel a byl hlavním strůjcem výhry 3:0.

Detroit - Ottawa 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)Branky: 4. DeKeyser, 43. Zetterberg, 59. Helm - 58. Smith. Střely na branku: 29:23. Petr Mrázek odchytal za Detroit celé utkání, inkasoval jeden gól z 23 střel a úspěšnost zásahů měl 95,65 procenta. Diváci: 20 027. Hvězdy zápasu: 1. Mrázek, 2. DeKeyser (oba Detroit), 3. Anderson (Ottawa).

Pittsburgh - NY Rangers 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky: 9. Hayes, 45. Moore, 59. Fast. Střely na branku: 34:22. Diváci: 18 539. Hvězdy zápasu: 1. Lundqvist, 2. Hayes, 3. Yandle (všichni NY Rangers).

Arizona - Vancouver 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 23. Hanzal - 7. Virtanen, 36. Hansen. Střely na branku: 34:26. Diváci: 12 255. Hvězdy zápasu: 1. Miller, 2. Virtanen (oba Vancouver), 3. Domi (Arizona).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články