Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Montreal uspěl v loterii a bude na domácím draftu vybírat jako první

V draftu hokejové NHL budou jako první vybírat zástupci Montrealu, kteří shodou okolností budou nábor nováčků 7. a 8. července pořádat ve své hale Bell Centre. Canadiens vyhráli v úterý tradiční loterii pro určení pořadí na draftu, jedničku si zvolí poprvé od roku 1980.

Montreal byl největším favoritem na vítězství v loterii, neboť po loňském postupu do finále Stanley Cupu skončil v základní části s nejhorší bilancí ze všech klubů soutěže.

Velký posun se při losování podařil New Jersey, jež poskočilo na druhou pozici z páté, která by mu bez loterie připadla na základě konečné tabulky.

Největším favoritem na pozici jedničky draftu je letos kanadský centr Shane Wright, který v minulém ročníku juniorské Ontario Hockey League v dresu Kingstonu zaznamenal v 63 zápasech 32 gólů a 62 asistencí.

Vysoká pozice se očekává pro plzeňského obránce Davida Jiříčka, jenž se probojoval do reprezentačního týmu pro blížící se mistrovství světa. V závěrečném žebříčku skautů byl hodnocen jako čtvrtý nejlepší evropský hráč v poli.

Evropskou jedničkou je slovenský útočník Juraj Slafkovský, hvězda olympijského turnaje v Pekingu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články