Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Montreal je jedinou výhru od finále Stanley Cupu

Montreal dokázal zvítězit ve Vegas 4:1, vede 3:2 na zápasy a dělí je tak jedna jediná výhra od postupu do finále NHL, které hráli naposledy v roce 1993. Canadiens položili základ třetího bodu v sérii v první polovině utkání, po níž vedli 3:0. Nejlepšími hráči duelu byli vyhlášeni hostující brankář Carey Price s 26 zákroky a útočník Nick Suzuki, který vstřelil gól a další dva připravil.

Hrdina zápasu Nick Suzuki
zdroj: ČTK/AP/John Locher

Montreal si účast v play-off zajistil jako poslední a v úvodním kole prohrával 1:3 na zápasy s Torontem. Sérii ale otočil, Winnipeg následně vyřadil ve čtyřech utkáních a teď dostal pod tlak i Vegas, které získalo v základní části stejně bodů jako její vítěz Colorado.

"Nic jsme nezměnili. Celé play-off jedeme tak, abychom bez ohledu na skóre dělali, co máme každé střídání, každý okamžik. Snažíme se využít každou příležitost a chceme zápas rozhodnout" uvedl Eric Staal, jehož gól byl v utkání vítězný. "Myslím si, že už na začátku play-off nás spousta lidi odepisovala. Ale my si věříme," doplnil Suzuki.

V předchozím utkání vychytal vítězství Vegas Robin Lehner. Trenér Peter DeBoer chtěl změnou v brankovišti dopřát v nabitém programu trochu odpočinku Marcu-Andre Fleurymu, který v pátém zápase opět dostal důvěru. Zkušený gólman inkasoval poprvé v deváté minutě, když sice zastavil sólo Joshe Andersona, ale dorážkou do prázdné branky otevřel skóre Jesperi Kotkaniemi.

Náskok Montrealu zvýšil Staal střelou z mezikruží a z podobného místa využil přesilovou hru Cole Caufield. Na začátku třetí třetiny po vhazování skóroval domácí útočník Max Pacioretty - poprvé v sérii se tak prosadil hráč z prvních dvou útoků Vegas. V součtu všech pěti utkání vstřelili útočníci Golden Knights jen čtyři góly.

"Je to dáno řadou věcí. Nejsme dost důrazní v koncovce, volíme špatná řešení. Je toho více. Musíme najít způsob, jak se prosadit," řekl DeBoer. "Ale je potřeba i ocenit kvality soupeře. Dnes odehrál skvělý venkovní zápas, má dobrého gólmana. A když brzo prohráváte, těžko se to otáčí," dodal.

Vegas si po snížení vytvořilo i další šance, ale Price odolal. Výhru pojistil v předposlední minutě Suzuki při hře domácích bez brankáře. "Myslím, že jsme po jejich gólu zareagovali dobře. Zachovali jsme chladnou hlavu a pokračovali jsme ve své hře. Sice si nějaké šance vypracovali, ale dobře jsme pokrývali střední pásmo a měli jsme to pod kontrolou," těšilo Suzukiho. "Nehráli jsme vůbec dobře. Usnadnili jsme jim to," zlobil se obránce Vegas Brayden McNabb.

Canadiens, jejichž hlavní trenér Dominique Ducharme po pozitivním testu na koronavirus sledoval poslední tři zápasy jen u televize, se potřetí v sérii ujali vedení. "Je to staré hokejové klišé, ale čtvrtá výhra je nejtěžší. Jsme rádi, že máme příležitost v příštím utkání sérii doma ukončit. Budeme připraveni," podotkl Staal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články