Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Místo bučení se Jágr dočkal v Pittsburghu ovací vestoje, klub mu vzdal hold

V minulých letech musel Jaromír Jágr po návratu z Ruska do NHL snášet nepříjemné bučení z hlediště při zápasech v Pittsburghu proti svému bývalému klubu. S přibývajícím časem si ale fanoušci Penguins na českou 68 v cizím dresu zvykají a nyní se Jágr dočkal při svém jubilejním 1700. utkání v NHL dokonce ovací diváků vestoje. Pittsburgh mu při zápase s Floridou připravil video, kterým ho ocenil za jmenování do prestižního klubu stovky nejlepších hráčů historie severoamerické ligy.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP autor: Gene J. Puskar

Souboj mezi Pittsburghem a Floridou 19. března 2017 měl být původně jen jedním z mnoha utkání NHL v závěru této sezony. Jenže rozlosování a historické okolnosti napomohly tomu, že to byl právě tento duel, ve kterém oslavil Jaromír Jágr svůj 1700. zápas základní části v nejprestižnější hokejové lize světa.

Jelikož byl Jágr jmenován v lednu tohoto roku do oficiální stovky nejlepších hráčů historie NHL, připravil mu Pittsburgh, ve kterém začínal s bohatou zámořskou kariérou, při tomto jubileu video, jímž vzdal hold českému křídelníkovi. V sestřihu Jágrovy pittsburské kariéry, která se natáhla na jedenáct sezon, nechyběly památné akce, jimiž deptal soupeře a bavil fanoušky Tučňáků.

Pittsburgh vzdal Jágrovi hold:

Přehlídku Jágrových parádních gólů a záběrů z 90. let, ve kterých proháněl obrany soupeřů často ve společnosti jeho idolu Maria Lemieuxe, symbolicky doplnil hit skupiny AC/DC For Those About to Rock (We Salute You). Jágr se totiž kromě herní dominance a bodových hodů zapsal do myslí fanoušků svým pověstným salutováním po každé gólové trefě.

Jaromír Jágr nečekaný dárek od Penguins náležitě ocenil, zamával do hlediště a se zaťatou rukavicí si pravačkou zabouchal na srdce na znamení, jaký klub má stále v srdci. Součástí sestřihu na kostce byl i Jágrův rozhovor o kariéře v Pittsburghu, kterou shrnul výstižným způsobem: "Tolik mě to bavilo. Nikdy mě to nebavilo víc. Žil jsem si život v Pittsburghu, bylo to prostě perfektní."

Kladenský odchovanec, který si po startu v Pittsburghu zahrál za Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston, New Jersey a nyní nastupuje za Floridu, nasbíral v dresu Penguins 439 gólů a 1079 bodů v 806 zápasech základní části, dalších 147 bodů přidal ve 140 zápasech play-off. V letech 1991 a 1992 oslavil s Tučňáky zisk Stanley Cupu.

Zdroj
hockey-reference.com, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články