Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mašín podepsal s Tampou Bay novou roční smlouvu a vyhlíží zlomovou sezonu

Dominik Mašín podepsal nový dvoucestný roční kontrakt s Tampou Bay. Finanční detaily smlouvy nebyly zveřejněny, podle webu capfriendly.com má garantovaný celkový příjem 700 000 dolarů. Třiadvacetiletý Mašín byl po vypršení tříletého nováčkovského kontraktu v pozici chráněného volného hráče.

"Je to super pocit, ale neberu to tak, že mám dvoucestnou smlouvu. Na kemp pojedu s tím, že si chci vybojovat místo v prvním týmu, na tom si zakládám. Fyzicky se cítím výborně a věřím si, že se mi to povede. Musím si věřit, to ani jinak nejde. Příští sezona by pro mě mohla být zlomová," uvedl Mašín, který se momentálně připravuje společně s Tomášem Hertlem a Filipem Chlapíkem.

Oba čeští útočníci se již do NHL dokázali prosadit, Hertl je hvězdou San Jose, což Mašína motivuje. "Během tréninku se hecujeme a celkově se podporujeme. Tomáš má za sebou parádní sezonu v NHL, je to super kluk a dříč, trénovat vedle něj je pro mě velký bonus a zkušenost. Samozřejmě se o všem bavíme, ale speciální rady mi nedává. Už jsem v Americe dlouho, takže vím, do čeho jdu a co očekávat," dodal odchovanec Kolína.

V minulé sezoně odehrál Mašín na farmě za tým Syracuse Crunch v základní části 69 zápasů a připsal si 12 bodů (2+10), dal o sobě ale výrazně vědět v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech. Se 36 plusovými body byl druhý nejlepší v celé AHL. Ve čtyřech zápasech play-off nebodoval.

Celkem už má bek, jehož si Lightning vybrali jako 35. hráče draftu 2014, v AHL na kontě 214 zápasů základní části a 42 bodů za 14 gólů a 28 asistencí. Ve 33 bitvách play-off přidal branku a čtyři nahrávky. Na debut v NHL ale stále čeká.

"Dominik je pracovitý a inteligentní kluk, který si jde postupnými krůčky za svým snem. Poctivě se během léta připravuje spolu s dalšími klienty naší agentury, na předsezonní kemp dorazí ve skvělé kondici. Je blízko NHL, osobně jsem přesvědčen, že následující rok bude pro jeho kariéru zlomový," uvedl hráčův zástupce Robert Spálenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články