Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Manažer Floridy Tallon: Jágra chceme udržet, věřím, že se dohodneme

Sunrise - Generální manažer hokejistů Floridy Dale Tallon po výstupních pohovorech s hráči po skončení sezony potvrdil, že chce udržet v týmu čtyřiačtyřicetiletého lídra Jaromíra Jágra. Věří, že se mu podaří s třetím nejproduktivnějším hráčem historie NHL na prodloužení kontraktu dohodnout. Jágr uvedl, že nechává jednání na svém agentovi Petru Svobodovi.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP/ autor: Paul Chiasson

Loni se Jágr s Floridou dohodl na nové smlouvě den po skončení sezony. Tehdy Panthers nepostoupili do play-off a hned si svou únorovou posilu z New Jersey pojistili na další rok.

Nyní vstřebávají vyřazení v 1. kole play-off po porážce 2:4 na zápasy s New York Islanders, když v neděli přišli v poslední minutě o výhru, která by jim zajistila rozhodující sedmý duel.

"Mluvil jsem s ním a chce se vrátit. Čas ukáže. Jsem si jistý, že se nějak dohodneme," řekl Tallon zámořským médiím.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP autor: Adam Hunger

Jágr byl se 66 body za 27 branek a 39 asistencí ze 79 zápasů nejproduktivnějším hráčem týmu. Stal se tak nejstarším hráčem v historii NHL, kterému se to povedlo.

"Je to vítězství pro nás všechny. Byl úžasný," pochvaluje si Tallon Jágrovo angažmá.

Jágr nechtěl předjímat výsledky jednání. "Uvidíme, co se stane. Můj agent bude s Dalem jednat," prohlásil Jágr, který stále vstřebával vyřazení s Islanders. "Samozřejmě, byl to skvělý rok. Ale jsem hodně zklamaný z play-off," doplnil kladenský odchovanec.

"Nehrál jsem play-off tři roky a někdy je to jen o sebevědomí. Nedáte v několika zápasech gól a vytváříte sám na sebe tlak. I ve svém věku jsem se z toho hodně poučil. Pokud se to stane znovu, budu víc připravený, než jsem byl teď," uvedl Jágr.

Jágr po návratu do NHL po tříletém působení v ruském Omsku uzavíral vždy jen jednoletý kontrakt. S Floridou loni podepsal smlouvu se základním příjmem 3,5 milionu dolarů, přičemž s bonusy se jeho plat vyšplhal až na 5,1 milionu dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články