Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kuba oslavil 800. zápas v NHL výhrou v Buffalu

New York - Hokejový obránce Filip Kuba odehrál v neděli 800. utkání v základní části NHL a stal se dvacátým českým hráčem, který tuto hranici pokořil. Jubilejní zápas mu zpříjemnil spoluhráč Brian Campbell, který gólem v 50. minutě rozhodl o výhře Floridy v Buffalu 4:3.

Utkání Buffalo - Florida
zdroj: AP autor: David Duprey

"Dát vítězný gól zrovna tady je skvělé. Strávil jsem tu spoustu hezkých chvil," uvedl Campbell, který svou kariéru NHL odstartoval právě v Buffalu, kde působil osm let. Diváci dávali bučením jasně najevo, že na něho nezapomněli. "Když na vás bučí, znamená to, že jim chybíte. Alespoň tak si to vykládám."

Jeho branka završila obrat Panthers, kteří v úvodu prostřední části prohrávali 1:3. "Měli jsme je tam, kde jsme je chtěli mít, a k tomu jsme si vypracovali spoustu možností ke zvýšení náskoku. Jsou to ztracené dva body," litoval Thomas Vanek, který byl u všech tří gólů Buffala a s 19 body vede produktivitu soutěže.

V nedělních zápasech nebodoval žádný český hokejista. Nejvíce na sebe upozornil i vinou kuriózního gólu Tomáš Vokoun. Brankář Pittsburghu inkasoval ve Washingtonu poté, kdy John Carlson nahazoval puk ze středního do útočného pásma. Kotouč po nečekaném odrazu od mantinelu zamířil přímo do prázdné branky, zatímco Vokoun chtěl kotouč zastavit za ní. Zkušeného gólmana to ale nerozhodilo a dovedl Penguins k výhře 6:3.

"Pamatuji si, že něco podobného se mi stalo v Chicagu (před 12 lety) a prohráli jsme tam. Tenhle gól tolik nebolí," řekl Vokoun, který v uplynulé sezoně chytal právě za Washington. "Život i zápasy jsem si tady užil. Takže s výjimkou utkání proti nám jim přeji všechno nejlepší," uvedl.

Washington zatím marně hledá svoji tvář. Tým postavený okolo Alexandra Ovečkina v průběhu loňského ročníku vyměnil trenéra Bruce Boudreaua, který vyznává ofenzivní styl, za defenzivně smýšlejícího Dalea Huntera. Do letošního ročníku vstoupili Capitals opět s novým koučem Adamem Oatesem a zatím jsou s pěti body poslední ve Východní konferenci.

Montreal bez obránce Tomáše Kaberleho, který se nevešel do sestavy, porazil Ottawu 2:1. Canadiens při vyloučení Tomáše Plekance inkasovali už ve druhé minutě, ale ještě v první třetině skóre otočili.

Senators, kteří stále postrádají elitní hráče Jasona Spezzu a Sergeje Gončara, byli po zápase rozmrzelí z toho, že jim rozhodčí upřel v poslední třetině vyrovnávací gól. Obránce Andre Benoit překonal Careyho Price, ale hlavní sudí ihned rozpažil a vyloučil za nedovolené bránění Jakoba Silfverberga, který clonil před brankou. Opakovaný záznam prokázal minimální kontakt, navíc v tom okamžiku byl Price mimo brankoviště.

"Vůbec jsem nejprve nevěděl, co se děje. Ale byl jsem velmi zklamaný, když mi došlo, že gól neplatí. Mohli jsme tím vyrovnat, což by bylo dobré. Ale teď už s tím nic neuděláme," řekl Benoit.

New Jersey skórovalo třikrát v posledních čtyřech minutách a zvítězilo na ledě New Yorku Islanders 3:0. Bezbrankový stav zlomil dvěma góly Steve Bernier a pojistku přidal David Clarkson. Brankář Johan Hedberg potřeboval k čistému kontu 22 zásahů.

"Všechno začíná u gólmana, který byl výborný. Taky naše hra v oslabení byla skvělá. Těší mě, jak jsme se vypořádali s druhým utkáním během dvou dnů," uvedl Peter DeBoer, kouč New Jersey, které v minulých dvou zápasech inkasovalo shodně pět branek. V dresu poražených nebyl k zápasu nominován obránce Radek Martínek.

Výsledky

Washington - Pittsburgh 3:6 (1:2, 1:3, 1:1)
Branky: 6. Green, 25. Carlson, 44. Ribeiro - 28., 34. a 60. Kunitz, 4. Martin, 9. Cooke, 27. Letang. Tomáš Vokoun odchytal za Pittsburgh 60 minut, ze 24 střel inkasoval 3 góly a úspěšnost zásahů měl 87,5 procenta. Střely na branku: 24:26. Diváci: 18.506.

Montreal - Ottawa 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky: 3. Desharnais, 12. E. Cole - 2. Silfverberg. Střely na branku: 32:33. Diváci: 21.273.

Buffalo - Florida 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
Branky: 3. Vanek, 14. Hodgson, 24. Sulzer - 9. Mathias, 31. Parros, 40. Mueller, 50. Campbell. Střely na branku: 20:33. Diváci: 18.831.

NY Islanders - New Jersey 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Branky: 57. a 58. Bernier, 60. Clarkson. Střely na branku: 22:27. Diváci:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články