Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Krejčí už v extralize Olomouci nepomůže, vrací se do Bostonu. Tam má smlouvu i Zacha

Smutek v Olomouci, radost v Bostonu. Hokejový útočník David Krejčí ukončil dohady o tom, kde bude v nadcházející sezoně působit a po roce v extralize, kde oblékal dres Olomouce, se vrací do NHL. Podepsal roční smlouvu s Bostonem, jehož dres oblékal celou zámořskou kariéru a v roce 2011 s Bruins vyhrál Stanleyův pohár. Roční kontrakt na 3,5 milionu dolarů podepsal s Bruins i forvard Pavel Zacha, který přišel 13. července z New Jersey výměnou za finského útočníka Erika Haulu. Obě strany tak odvrátily arbitráž naplánovanou na čtvrtek.

Rodák ze Šternberka, jenž v uplynulé sezoně startoval na olympijských hrách v Pekingu i na mistrovství světa ve Finsku, na němž česká reprezentace získala bronzové medaile, má podle nové smlouvy zaručený plat milion dolarů a další dva miliony si může vydělat na základě bonusů.

Krejčího tak v NHL i v Bostonu čeká 16. sezona. V základní části kanadsko-americké soutěže dosud odehrál 962 zápasů s bilancí 215 gólů a 515 asistencí. Ve 156 utkáních play-off přidal 32 branek a 82 asistencí. Hráč, kterého Bruins draftovali v roce 2004 ve druhém kole, je sedmý v historické tabulce klubu v počtu odehraných zápasů i asistencí, osmý podle počtu získaných bodů a desátý v tabulce vstřelených vítězných branek (41).

Útočník odehrál trochu nečekaně minulou sezonu za mateřskou Olomouc a v základní části i play-off byl nejproduktivnějším hráčem týmu. Celkem za Hanáky odehrál 56 zápasů a nasbíral 51 bodů (23+28). Po sezoně získal i cenu pro nejlepšího hráče utkání.

Na světovém šampionátu v Tampere a Helsinkách se Krejčí výrazně zasloužil o ukončení českého čekání na medaili na vrcholné akci, když v deseti utkáních vstřelil tři branky a přidal devět asistencí. V kanadském bodování turnaje skončil šestý, ze spoluhráčů byl lepší jen Roman Červenka. Stejně jako před odchodem z NHL nastupoval většinou v útoku s Davidem Pastrňákem, s nímž se teď opět potká i v Bostonu. Po sezoně 2020/21 Krejčímu s Bruins vypršel šestiletý kontrakt na 43,5 milionu dolarů.

Pětadvacetiletý Zacha dosud působil v NHL jen v New Jersey, které si jej vybralo v roce 2015 jako šestku draftu. V uplynulé sezoně si v 70 duelech v dresu Devils připsal 36 bodů (15+21). Celkem má na kontě v NHL 386 zápasů a 179 bodů (69+110). V pěti duelech play-off nebodoval.

Zachovi skončil tříletý kontrakt dohromady na 6,75 milionu dolarů. Oproti němu si polepší v sezoně o 1,25 milionu dolarů. Pokud se s Bostonem nedohodne během nadcházejícího ročníku na novém kontraktu, může se po něm stát nechráněným volným hráčem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články