Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krejčí hvězdou večera proti Detroitu, poprvé skóroval i Erat

New York - Hokejisté Bostonu zvítězili ve středečním utkání NHL na ledě Detroitu 3:2 po samostatných nájezdech a ukončili sérii tří porážek. Výrazně se o to zasloužil český útočník David Krejčí, který vstřelil svůj premiérový gól v sezoně, následně se prosadil i v penaltovém rozstřelu a byl vyhlášen první hvězdou večera. Poprvé skóroval také Martin Erat, navrch přidal asistenci a jeho Arizona přestřílela Edmonton 7:4.

Krejčí, který kvůli zranění ramena vynechal úvodní tři duely, nastoupil teprve k druhému utkání a v 6. minutě z rychlého brejku otevřel skóre poté, co se protáhl kolem Jakuba Kindla a forhendem zavěsil. Pak si připsal i vítězný samostatný nájezd, když hned v první sérii překonal brankáře Jimmyho Howarda kličkou do forhendu.

Ve druhé sérii uspěl i jeho spoluhráč Reilly Smith, jenž předtím ve 34. minutě dal druhý gól Bostonu. Naopak na druhé straně Tuukka Rask vychytal jak českého mladíka Andreje Nestrašila, tak i Gustava Nyquista, který byl ve 43. minutě autorem vyrovnávací branky na 2:2.

"Je to pro nás samozřejmě velké vítězství. Není snadné hrát, když víte, že jste předtím třikrát prohráli. Člověk se na to snaží nemyslet, ale v podvědomí to pořád máte," řekl úspěšný střelec Smith. "Těžký zápas, ale zasloužená výhra," podotkl trenér Claude Julien. "Byl to nejspíš náš dosud nejlepší výkon."

Jeho slova potvrzuje i údaj o počtu střel na branku. Zatímco Detroit vypálil na Raska jen dvacetkrát, Howard čelil 39 pokusům a ne náhodou byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. "Jimmy odchytal skvělý zápas a až do konce je držel ve hře," pochválil svého soka Rask.

Sestřih utkání Detroit – Boston

Boedker prvním hattrickem kariéry rozhodl o další porážce Oilers

Martin Erat byl v duelu Arizony s Edmontonem vyhlášen druhým nejlepším hráčem utkání, v němž se prosadil sedm minut před závěrečnou sirénou, když do branky dorazil svou zblokovanou přihrávku. Dvě asistence si připsal Martin Hanzal.

Hlavní hvězdou duelu však byl Mikkel Boedker, který se o výhru domácích 7:4 zasloužil svým prvním hattrickem v NHL. Čtyřiadvacetiletý dánský útočník, který má na kontě po třech zápasech už pět přesných zásahů, nejprve v 9. minutě vyrovnal v přesilovce na 1:1, v polovině třetí třetiny zvýšil na 5:3 a v závěrečné minutě pečetil vítězství trefou do prázdné branky.

Sestřih utkání Arizona – Edmonton

Chicago přestřílelo Calgary, Hiller ale zářil

Poprvé v sezoně vyšel ze zápasu bodově naprázdno Jiří Hudler z Calgary, které přesto vyhrálo v Chicagu 2:1 v prodloužení. Vítězný gól vstřelil 25 sekund před koncem nastavení Mikael Backlund. Blackhawks přitom v utkání jasně dominovali a přestříleli svého soupeře 50:18. Dalších šestnáct střel mířilo mimo branku a plných 30 zblokovali spoluhráči brankáře Flames Jonase Hillera.

Jednoznačně nejlepší hráč zápasu, který oslavil své premiérové vítězství v dresu Calgary, dlouho držel vedení 1:0 a překonal ho až v 55. minutě v přesilovce Andrew Shaw. "Hiller nám vyhrál zápas. Chytal neskutečně," konstatoval střelec vítězného gólu Backlund. "Je vždycky těžké, když na konci ztratíte jednobrankové vedení, ale nás to nepoložilo, každý dál makal a věřil ve vítězství," dodal Backlund.

Sestřih utkání Chicago – Calgary

Výsledky středečních zápasů NHL:

Detroit - Boston 2:3 po nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 9. Tatar, 43. Nyquist - 6. a rozhodující nájezd Krejčí, 34. R. Smith. Střely na branku: 20:39. Diváci: 20 027.
Hvězdy zápasu: 1. Krejčí (Boston), 2. Howard, 3. Tatar (oba Detroit).

Chicago - Calgary 1:2 v prodloužení (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 55. Shaw - 32. Wideman, 65. Backlund. Střely na branku: 50:18. Diváci: 21 112.
Hvězdy zápasu: 1. Hiller, 2. Wideman (oba Calgary), 3. Shaw (Chicago).

Arizona - Edmonton 7:4 (2:2, 2:0, 3:2)
Branky: 9., 50. a 60. Boedker, 14. Chipchura, 26. Murphy, 27. Klinkhammer (Erat, Hanzal), 53. Erat (Hanzal) - 2. a 55. Hall, 18. Fayne, 44. Arcobello. Střely na branku: 29:27. Diváci: 11 648.
Hvězdy zápasu: 1. Boedker, 2. Erat, 3. Klinkhammer (všichni Arizona).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články