Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krejčí gólem a asistencí zařídil výhru hokejistů Bostonu

New York - Český hokejista David Krejčí se v nedělním utkání NHL stal hlavním strůjcem vítězství Bostonu na ledě Buffala 2:0. Šestadvacetiletý útočník byl u obou gólů Bruins, když jeden sám vstřelil a na další přihrál. Velikonoční výprask schytali hokejisté Detroitu, kteří podlehli Chicagu vysoko 1:7. V nejlepším celku Západní konference si připsali po jednom bodu za asistence Michael Frolík a Michal Rozsíval.

David Krejčí se raduje z gólu
zdroj: AP

Krejčí si připsal vítěznou branku a svou osmou v sezoně poté, co v 53. minutě dorazil puk do sítě po akci Nathana Hortona a zlomil tak bezbrankové skóre. O tři minuty později pak po jeho přihrávce přidal Horton druhý gól. Krejčí byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu za brankářem Antonem Chudobinem, který 26 zákroky vychytal první čisté konto v sezoně a druhé v kariéře.

Na vyrovnané zápasy s menším počtem branek už jsou hokejisté Bostonu zvyklí, v sedmi z posledních osmi utkání nevstřelili více než tři góly. "Věděli jsme, že i po dvou třetinách musíme za stavu 0:0 zůstat trpěliví. Stačil jeden špatný odraz puku a mohli jsme inkasovat my. Ale drželi jsme se svého plánu a nakonec to dobře dopadlo," řekl trenér Bruins Claude Julien.

Začátek utkání s Chicagem vypadal pro Red Wings jako ze zlého snu. V páté minutě prohrávali na domácím ledě už 0:3, přičemž při třetím gólu, který byl připsán Davu Bollandovi, poslal nešťastně puk za záda domácího brankáře Jimmyho Howarda jeho spoluhráč Kindl.

Český obránce v obranném pásmu zachytil bruslí puk čelem k vlastní brance a snažil se ho před dotírajícím soupeřem poslat hokejkou k zadnímu mantinelu. Kotouč se mu ale svezl po čepeli a Kindl tak místo záchranného manévru předvedl ukázkový bekhendový blafák.

Po čtvrtém gólu pak Howarda v detroitské brance vystřídal Jonas Gustavsson, ale inkasoval už po osmi vteřinách a pak ještě dvakrát. Za Blackhawks se dvakrát trefili Bolland a Brandon Saad, domácí dali jediný gól až půl minuty před koncem.

Důležitý zápas týmů bojujících o postup do play-off zvládli hokejisté Philadelphie, kteří porazili Washington 5:4 v prodloužení a na osmé místo ve Východní konferenci ztrácejí už jen dva body. První bitkou v NHL se v utkání blýskl Jakub Voráček, když se rozhodl pomstít kapitána Clauda Girouxe, jehož tvrdým zákrokem srazil obránce Steve Oleksy.

Voráček několika ranami způsobil protivníkovi krvavý šrám v obličeji, protože ale na rozdíl od něho neshodil helmu, Capitals získali čtyřminutovou přesilovku. V ní si pak dvěma góly během 26 sekund vypracovali v 47. minutě vedení 4:2. Flyers však dokázali dvoubrankové manko smazat, když vyrovnávací gól vstřelil necelých deset sekund před třetí sirénou při power play Kimmo Timonen.

V druhé minutě prodloužení pak dokonal obrat Ruslan Fedotěnko. Spoluhráči Voráčkovi po zápase nic nevyčítali. "Naopak, jsem na něho pyšný," zdůraznil Timonen. "Hráče, jako je Giroux, nemůžete takhle sestřelit, aniž byste za to nebyli potrestáni," dodal.

Poprvé po pěti zápasech, v nichž vstřelil čtyři góly a na další čtyři přihrál, vyšel bodově naprázdno Jaromír Jágr. Jeho Dallas prohrál s Los Angeles 2:3 a v tabulce Západní konference ztrácí dva body na osmý Columbus, který i díky asistenci Václava Prospala porazil Anaheim 2:1 v prodloužení.

Výsledky nedělních zápasů NHL:

Detroit - Chicago 1:7 (0:3, 0:2, 1:2)
Branky: 60. Emmerton - 4. a 24. Saad (na první FROLÍK), 5. a 48. Bolland (na druhou ROZSÍVAL), 3. Morin, 24. Toews, 57. Leddy. Střely na branku: 34:26. Diváci: 20 066.

Columbus - Anaheim 2:1 v prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 30. Brassard (PROSPAL), 65. Letestu - 46. Etem. Střely na branku: 18:30. Diváci: 13 185.

Philadelphia - Washington 5:4 v prodloužení (2:1, 0:1, 2:2 - 1:0)
Branky: 11. Talbot, 15. Read, 53. Giroux, 60. Timonen, 62. Fedotěnko - 5. Bäckström, 39. Green, 47. Johansson, 47. Ovečkin. Střely na branku: 34:24. Diváci: 19 681.

Buffalo - Boston 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky: 53. KREJČÍ, 56. Horton (KREJČÍ). Střely na branku: 26:31. Diváci: 19 027.

Dallas - Los Angeles 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Branky: 34. Jamie Benn, 52. Whitney - 1. Carter, 46. Richardson, 47. Justin Williams. Střely na branku: 15:40. Diváci: 15 719.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články