Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kořenář se dočkal premiéry v NHL díky výměně Dubnyka. Jsem šťastný i za třetinu, řekl

Kvůli vleklým zdravotním potížím gólmana Pavla Francouze z Colorada se rozhýbala brankářská škatulata v NHL a Josefovi Kořenářovi se tím naskytla možnost odbýt si debut v dresu San Jose. Francouzův tým Avalanche totiž sáhl k výměně pro zkušenou dvojku Sharks Devana Dubnyka a tím se otevřel prostor právě pro Kořenáře.

Josef Kořenář
zdroj: San Jose Sharks / Twitter

Třicetiletý Francouz prožil výbornou minulou sezonu, po níž absolvoval operaci obou kolen, jenže do té probíhající dosud ještě nezasáhl. Dlouhodobě je na marodce s blíže nespecifikovanými problémy v dolní části těla a podle sobotních zpráv ze zámoří už ani nezasáhne. Podle odhadů bude mimo hru dokonce nejméně do poloviny září.

Že není jeho návrat na led v dohledu, potvrdil i příchod čtyřiatřicetiletého Dubnyka. Opačným směrem do týmu Sharks putoval obránce Greg Pateryn a volba v pátém kole letošního draftu.

K jakým výměnám brankářů by ještě mohlo dojít? A bude se Washington spoléhat na Vítka Vaněčka? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Dubnyk přišel do Kalifornie po výměně na začátku loňského října z Minnesoty a po této sezoně mu končí šestiletý kontrakt celkem na 26 milionů dolarů. V týmu Sharks chytal o něco méně než Martin Jones, celkem nastoupil do 17 zápasů, v průměru inkasoval 3,18 gólu při úspěšnosti zákroků 89,8 procenta a jednou uhájil čisté konto. Trápícímu se mužstvu však pomohl jen ke třem výhrám.

Hned po Dubnykově odchodu se dočkal debutu na velké scéně třiadvacetiletý Kořenář, jenž pomohl v úvodu sezony extraligovému Třinci. Při domácí porážce 2:4 s Los Angeles nahradil pro třetí třetinu Jonese, připsal si sedm zákroků, aniž by inkasoval, a tým s ním za zády vyhrál závěrečnou dvacetiminutovku 1:0.

"Všechno se událo hrozně rychle. Dozvěděl jsem se to (o výměně) dnes ráno. Bylo to rychlé, takže mi všechno dojde asi až zítra. Jsem ale šťastný, aspoň jsem si zachytal při debutu třetí třetinu. Pokud přijde další příležitost, nebudu se moct dočkat," uvedl Kořenář po premiéře.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články