Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kaše se po vítězném gólu stal druhou hvězdou zápasu, Hertl přispěl ke kanonádě

Úspěšný večer prožil útočník Anaheimu Ondřej Kaše. V duelu s Chicagem (4:2) si totiž připsal vítěznou trefu. Rozdílovou branku zaznamenal ve středu také Tomáš Hertl, jehož San Jose porazilo 5:1 Carolinu. Spoluhráč v dresu Sharks Radim Šimek, který v předchozím utkání v soutěži debutoval, zaznamenal v NHL premiérový bod za asistenci.

Ondřej Kaše (uprostřed) slaví se spoluhráči z Anaheimu gól
zdroj: USA TODAY Sports autor: Gary A. Vasquez

Anaheim - Chicago 4:2 

Kaše zařídil Anaheimu, který ve druhé třetině přišel o vedení 2:0, pátý skalp soupeře v řadě. Český forvard rozhodl zápas ve 45. minutě přesnou střelou z pravého kruhu k bližší tyči. Třiadvacetiletý kadaňský rodák, jenž před sezonu prodloužil smlouvu s Ducks o další tři roky, má na kontě už osm vítězných tref. Pět z nich si připsal v minulé sezoně.

Anaheim zpečetil výhru při power-play a gólem se uvedla i posila Daniel Sprong, kterého získal z Pittsburghu. "Je to nová příležitost, chtěl jsem se jí chopit. Jsem rád, že se v úvodu moje střela ujala a že jsme vyhráli," uvedl jedenadvacetiletý Sprong po své premiéře.

Chicago, do jehož sestavy se nevešel Jan Rutta, naopak prohrálo popáté za sebou. V utkání mělo nicméně i smůlu, protože čtyřikrát trefilo tyč.

San Jose - Carolina 5:1

Hertl zvýšil v polovině úvodního dějství v přesilové hře na 2:0. Odchovanec pražské Slavie měl snadnou práci, když ho perfektní přihrávkou našel na hranici brankoviště Kevin Labanc - prázdnou branku poté víceméně nemohl minout. Šimek se zapsal do statistik ve 29. minutě u gólu na 3:0. Střelu českého obránce od modré čáry tečoval Timo Meier, který se před duelem vrátil po zranění do sestavy, a proto zůstal Lukáš Radil mezi náhradníky.

"Nikdo nechce pouze sledovat zápasy. Byl jsem natěšený, že zase hraju, a měl jsem hodně energie," uvedl Meier.

Šimek zaznamenal nejen přihrávku gólu, ale spolehlivě hrál i v obraně - připsal si čtyři srážky, nejvíce ze všech hráčů v utkání, dva kladné body do statistiky +/- a zblokoval jednu střelu. Český bek strávil na ledě o něco více času než při premiéře, tentokrát odehrál téměř šestnáct minut a opět se radoval z vítězství.

Hlavním strůjcem triumfu byl ovšem brankář Martin Jones a díky jeho výkonu vyzněla naprázdno střelecká aktivita Caroliny (poměr střel 40:23). "Prohráli jsme 1:5 a podle výsledku to vypadá, že jsme hráli hrozně. Ale nemyslím si to," uvedl trenér Rod Brind'Amour. "Je to divné období, takových střetnutí máme v této sezoně více. Hrajeme dost dobře na to, abychom vyhráli, ale výsledky tomu neodpovídají," dodal.

Do hry nezasáhl v San Jose ani Petr Mrázek, jenž v předchozím duelu inkasoval jen jednou z 34 střel. V brance Caroliny nastoupil Curtis McElhinney - v úvodních 35 minutách hry lovil puk ze sítě čtyřikrát a celkově pustil pět z 23 střel.

St. Louis - Edmonton 2:3 po samostatných nájezdech

Hokejisté Edmontonu prohrávali po první třetině na ledě St. Louis 0:2, ale nakonec zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Kanadský klub vyrovnal gólem v poslední minutě z hole Oscara Klefboma a rozstřel rozhodl mazáckým zakončením Connor McDavid.

NHL:

St. Louis - Edmonton 2:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky: 7. Barbašev, 14. B. Schenn - 25. Nugent-Hopkins, 60. Klefbom, rozhodující sam. nájezd McDavid. Střely na branku: 30:36. Diváci: 16 551. Hvězdy zápasu: 1. McDavid, 2. Klefbom (oba Edmonton), 3. Allen (St. Louis).

San Jose - Carolina 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Branky: 4. Goodrow, 11. Hertl, 29. Meier (Šimek), 36. Pavelski, 56. Sörensen - 39. Wallmark. Střely na branku: 23:40. Diváci: 17 119. Hvězdy zápasu: 1. M. Jones, 2. Meier, 3. J. Thornton (všichni San Jose).

Anaheim - Chicago 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Branky: 6. Montour, 7. Sprong, 45. Kaše, 59. Silfverberg - 28. E. Gustafsson, 40. DeBrincat. Střely na branku: 32:27. Diváci: 15 696. Hvězdy zápasu: 1. Sprong, 2. Kaše (oba Anaheim), 3. E. Gustafsson (Chicago).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články