Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kaše dostal šanci v Torontu. V Maple Leafs vznikne česká kolonie

V hokejem poblázněném Torontu zkusí zrestartovat kariéru. Útočník Ondřej Kaše se dohodl jako nechráněný volný hráč na roční smlouvě s Maple Leafs. Díky dohodě s kanadským klubem si pětadvacetiletý kadaňský rodák, jehož kariéru v poslední době přibrzdily zdravotní problémy, vydělá 1,25 milionu dolarů.

Ondřej Kaše (vlevo) v dresu Bostonu Bruins
zdroj: ČTK/AP autor: Winslow Townson

Kašemu skončil tříletý kontrakt celkem na 7,8 milionu dolarů. Byl sice původně chráněným volným hráčem, ale od Bostonu se nedočkal kvalifikační nabídky, takže mohl v NHL podepsat smlouvu s jakýmkoliv klubem.

Kaše od příchodu z Anaheimu loni v únoru odehrál za Boston kvůli následkům opakovaných otřesů mozku pouze devět zápasů v základní části a dalších jedenáct v loňském play-off. V uplynulém ročníku se objevil dokonce jen ve třech duelech.

Je nám líto, video expirovalo.
V Torontu se vytvoří česká kolonie

V NHL má pětadvacetiletý rodák z Kadaně na kontě 207 zápasů s bilancí 97 bodů za 43 gólů a 54 asistencí. V play-off zaznamenal dvě branky a čtyři přihrávky ve 24 utkáních. V Česku nastupoval v minulosti za Chomutov.

V Torontu bude spoluhráčem brankáře Petra Mrázka (předtím Carolina) a dalšího útočníka Davida Kämpfa, které slavný klub získal rovněž na trhu s volnými hráči. Mrázek podepsal tříletou smlouvu, která mu zajišťuje celkový příjem 11,4 milionu dolarů. Kämpf hrál dosud za Chicago, v kanadském klubu se šestadvacetiletý forvard dohodl na dvouleté smlouvě na tři miliony dolarů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články