Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Karlsson si nebude vybírat z lukrativních nabídek. V San Jose prodloužil kontrakt o osm let

Prvního července se mohl stát nechráněným volným hráčem a mohl naslouchat nabídkám všech klubů v NHL, ale Erik Karlsson prodloužil končící smlouvu v San Jose o osm let za 92 milionů dolarů. Švédský obránce Sharks tak uzavřel spekulace o svém dalším působení. Hovořilo se i o návratu do Ottawy, odkud do týmu z Pacifické divize přišel před startem poslední sezony.

Erik Karlsson v dresu San Jose Sharks
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Chris Brown

"Jsme velmi potěšeni, že Erik a jeho manželka Melinda se zavázali k San Jose Sharks a že se tak rozhodli ještě před 1. červencem," uvedl generální manažer klubu Doug Wilson. "Hráči s elitní úrovní Erikova talentu jsou vzácní a když se stanou dostupnými, je důležité být agresivní ve snaze je získat. Je rozdílovým hráčem, který neustále dělá hráče okolo sebe lepšími," řekl Wilson.

Devětadvacetiletý Karlsson přišel do San Jose v září 2018 z Ottawy Senators a měl být posledním dílem do úspěšné mozaiky. Jenže Sharks vypadli v play-off ve finále Západní konference v šesti zápasech s pozdějšími šampiony ze St. Louis a z plánovaného útoku na Stanley Cup sešlo.

Jak si vedl Tomáš Hertl v play-off a jak by se mohla proměnit sestava Sharks? Situaci v San Jose se věnoval Hokej fokus podcast:

Švédský obránce, který se potýkal v sezoně s menšími zraněními, si v novém působišti připsal v 53 zápasech základní části tři góly a celkem 45 bodů, ve vyřazovacích bojích přidal v 19 duelech 16 bodů (2+14). V posledním utkání proti Blues ale nenastoupil a na konci května podstoupil úspěšnou operaci třísel. Karlsson by tak měl být připraven na start nového ročníku.

"Jsme rádi, že byl aktivní při řešení svého zranění z poslední sezony a těšíme se, že bude součástí naší organizace po dlouhou dobu," dodal Wilson.

Hned několika klíčovým hráčům Žraloků končí kontrakty a od začátku července budou moct podepsat smlouvu s jakýmkoliv týmem. Karlsson byl jedním z nich, dalšími jsou například dlouholeté opory Joe Thornton a Joe Pavelski nebo Timo Meier s Gustavem Nyquistem.

Zdroj
ČT sport, nhl.com, NBC Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články