Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kämpfova asistence pomohla Chicagu k bodu, Vancouver opět uspěl proti Ottawě

Chicago i přes asistenci útočníka Davida Kämpfa nestačilo ve středečním utkání NHL na domácí Nashville a prohrálo 1:2 po samostatných nájezdech. Chomutovský odchovanec bodoval poprvé v sezoně. V 50. minutě se podílel na vyrovnávací brance Ryana Carpentera. Druhý český forvard v barvách Blackhawks Dominik Kubalík v rozstřelu neproměnil svůj pokus a v utkání nebodoval.

Utkání Nashville - Chicago
zdroj: ČTK/AP

V duelu Nashvillu s Chicagem se na branku čekalo až do 46. minuty, kdy obraně hostů ujel Nick Cousins a trefil se mezi betony finského brankáře Kevina Lankinena. O čtyři minuty později se po Kämpfově asistenci prosadil Carpenter a poslal utkání do prodloužení.

V nastavení na rozdíl od úterního měření sil, v kterém Nashville zdolal Chicago 3:2 v prodloužení, branka nepadla a utkání dospělo do nájezdů. "Dnes jsme odehráli lepší zápas než včera. V prodloužení jsme měli zajímavé příležitosti, které jsme bohužel neproměnili," zhodnotil zápas gólman poraženého mužstva Lankinen.

Střelcům se nedařilo ani v závěrečném rozstřelu, ve kterém skóroval pouze Matt Duchene. Třicetiletý Kanaďan překonal Lankinena povedeným bekhendovým blafákem a utkání rozhodl. "Jako tým hrajeme opravdu zodpovědně. Kluci bojují na obou stranách hřiště, blokují střely, nechybí nám obětavost. Naše síla je v týmovém pojetí," řekl Duchene po osmistém utkání v NHL.

Podruhé ve třech dnech proti sobě nastoupily týmy Vancouveru a Ottawy a podruhé se z vítězství radovali hráči Canucks. Vancouver pokračoval v povedeném ofenzivním představení z posledního duelu (7:1) a Senators tentokrát porazil 5:1. Po dvou gólech vstřelili J.T. Miller a Tyler Motte.

I přes brzy inkasovanou branku diktovali tempo první třetiny hráči Senators, velká střelecká převaha (24:7) však vedla pouze k vyrovnání na 1:1. Většina nadějných situací končila na skvěle chytajícím Thatcheru Demkovi, který za dva zápasy proti Ottawě inkasoval dvakrát ze 79 střel.

"Thatcher nás hlavně na začátku utkání skvěle podržel. Vůbec jsme nehráli to, co jsme chtěli. Oni předváděli jejich nejlepší hokej. On nás udržel ve hře," pochválil spoluhráče útočník Miller, který si připsal i asistenci a byl zvolen první hvězdou duelu.

Druhá část vypadala naprosto odlišně, Vancouver zasypal gólmana Marcuse Högberga dvaceti střeleckými pokusy a třemi vstřelenými brankami rozhodl utkání. "Odehráli jsme dobrou první třetinu a pak jsme z nějakého důvodu naprosto přestali hrát. Jsme mladý tým, ale to není žádná omluva, musíme se vyvarovat zbytečných chyb," litoval slibně rozehraného zápasu střelec jediné branky Senators Josh Norris.

Výsledky:

Vancouver - Ottawa 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)

Branky: 3. a 52. Motte, 22. a 28. J.T. Miller, 38. E. Pettersson - 9. Norris. Střely na branku: 35:43. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J.T. Miller, 2. E. Pettersson, 3. Motte (všichni Vancouver).

Nashville - Chicago 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky: 46. Cousins, rozhodující sam. nájezd Duchene - 50. Carpenter (Kämpf). Střely na branku: 42:30. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Duchene, 2. Cousins, 3. Saros (všichni Nashville).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články