Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Jsem šťastný, o NHL jsem snil. Je škoda, že tu není další Čech, říká Chytil o působení v Rangers

Filip Chytil je v letošní sezoně nejmladším českým hráčem v NHL. Devatenáctiletý útočník pravidelně nastupuje v dresu New York Rangers. V jednapadesáti zápasech nasbíral devět branek a stejný počet asistencí. Chytil je vděčný za příležitost, kterou v newyorském týmu dostal, v kádru by podle svých slov uvítal dalšího Čecha. 

"Jsem šťastný, že jsem hrál skoro každý zápas. Celé mládí jsem o tom snil, že budu hrát NHL, a moc si to užívám. Ale určitě by to mohlo být ještě lepší, snažím se zlepšovat," zhodnotil své působení v zámoří český mladík.

Rangers bývali českou kolonií, Jaromír Jágr tu od roku 2005 nosil tři roky kapitánské "céčko" a měl k ruce až šest krajanů. Tyhle doby jsou pryč, i když zkušenější Chytilovi spoluhráči na české časy nezapomněli.

Je nám líto, video expirovalo.
Devatenáctiletý Chytil pravidelně nastupuje v dresu Rangers

"Občas zavzpomínáme, co se tady dělo. Já se u toho rád zasměju, když mi vyprávějí historky. Je to škoda, že tu není žádný Čech. Občas je tu Mára Mazanec, když ho povolají z farmy, tak to jsem vždycky hrozně moc rád, že si můžu popovídat česky," okomentoval absenci českých hokejistů v týmu Chytil. 

S jazykem je tu ještě jedna potíž. Správná výslovnost příjmení Chytil je pro většinu spoluhráčů českého útočníka neřešitelnou překážkou. "Vůbec se je nesnažím to přeučovat. Občas, když se mě zeptají, jak svoje jméno řeknu česky, tak jim odpovím. Ale to by se jim asi zamotal jazyk, takže já to beru, jak to je," řekl na závěr Chytil. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články