Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jeník nezažil v Arizoně špatný debut, proti Vegas si připsal asistenci

Útočník Jan Jeník si při svém prvním utkání v přípravě za Arizonu připsal asistenci, Coyotes ale podlehli na ledě Vegas 2:6. Golden Knights dovedl k vítězství čtyřmi body za tři branky a jednu přihrávku Max Pacioretty. Nedělním soubojem v Las Vegas odstartoval program 107 utkání před novým ročníkem NHL.

Jan Jeník
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Jeník se dočkal první příležitosti v přípravě s prvním týmem v den svých 19. narozenin a po čtyřech minutách hry měl na kontě bod. Našel od mantinelu na modré čáře ruského obránce Ilju Ljubuškina, který překonal Malcolma Subbana. Jeník se v době gólu sbíral z ledu po ataku Paciorettyho.

Na ledě Jeník strávil dohromady 11:12 minuty, z toho na minutu a 12 sekund dostal příležitost v přesilových hrách. Dvakrát střelou ohrozil branku Vegas a nasbíral také čtyři hity. Deset vteřin před koncem druhé části se popral s Patrickem Brownem a dostal trest na dvě plus pět minut.

Jeníka draftovala Arizona loni ve třetím kole na 65. pozici. Na konci března uzavřel rodák z Nymburka nováčkovský tříletý kontrakt. V uplynulé sezoně odešel z Liberce do Hamiltonu do OHL.

Arizona v úvodní třetině sice dvakrát vedla, ale o obrat se postaral především Pacioretty, který v 37. minutě svým třetím gólem otočil stav na 4:2.

Vegas - Arizona 6:2 (2:2, 2:0, 2:0)

Branky: 5., 13. a 37. Pacioretty, 25. Eakin, 49. R. Smith, 60. McNabb - 4. Ljubuškin (Jeník), 10. Hinostroza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články