Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

"Je to ostuda," zlobil se po porážce Eliáš na rozhodčí

Český hokejový útočník Patrik Eliáš z New Jersey se po rozhodující porážce v šestém finálovém utkání NHL na ledě Los Angeles 1:6 zlobil na výkon rozhodčích. New Jersey po odvrácení dvou mečbolů Kings ztratilo zápas při vyloučení Steva Berniera na pět minut a do konce utkání v úvodní části, při kterém soupeř získal rozhodující náskok 3:0.

Eliáš po finálovém utkání
zdroj: Getty Images autor: Bruce Bennett

"Je neuvěřitelné, co dnes předvedli rozhodčí. Je to ostuda, kolik chyb udělali a jak tím ovlivnili celý zápas. Tohle by se ve finále Stanley Cupu opravdu stávat nemělo," prohlásil na svých oficiálních stránkách Eliáš na adresu sudích Dana O'Rourkeho a Chrise Rooneyho.

Bernier byl za naražení Roba Scuderiho zezadu na mantinel vyloučen na pět minut a do konce utkání, protože soupeř utrpěl navíc krvavé zranění. Zástupci Devils se ale zlobili hlavně proto, že pár vteřin předtím předvedl Jarrett Stoll zákrok zezadu na Stephena Giontu, který ale vyvázl bez zranění, a nevylučovalo se.

Šestatřicetiletého Eliáše také v zápase rozladil okamžik, kdy se obránci Antonu Volčenkovovi připletl do cesty čárový sudí Pierre Racicot. Ruský bek tak nemohl stíhat unikajícího Dustina Browna, místo toho skolil Racicota a jen o několik vteřin později zvýšil na 4:0 pro Kings Jeff Carter.

Eliáš, který je jedním z asistentů kapitána Zacha Pariseho, následně sporné situace vytýkal sudím na ledě. Frustrovaný český hokejista více zápas na svých stánkách nekomentoval. Společně se spoluhráčem z útoku Petrem Sýkorou jim nevyšel útok na třetí zisk Stanleyova poháru, čímž mohli vyrovnat počin Jaroslava Pouzara a Jiřího Hrdiny. Sen o prvním triumfu se nenaplnil obránci Marku Židlickému, který přišel do týmu Devils v průběhu sezony z Minnesoty.

Jejich tým ztratil úvodní dva zápasy série doma v prodloužení, za stavu 0:3 na utkání odvrátil dva mečboly, ale obrat v sérii nedovršil. To se také v play-off NHL povedlo jen třikrát a ve finále to dokázalo jen v roce 1942 Toronto v sérii s Detroitem.

V kádru Los Angeles žádný český zástupce nepůsobí a tuzemští fanoušci tak v létě neuvidí Stanleyův pohár počtvrté od roku 1999. Tehdy slavná trofej do Česka po triumfu gólmana Romana Turka s Dallasem zavítala poprvé. V roce 2005 to bylo kvůli výluce, o dva roky později nebyl žádný Čech v týmu Anaheimu a v roce 2010 pak v Chicagu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články