Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Je to oficiální. Devils potvrdili Jágrovo angažmá

Newark – Jaromír Jágr už je oficiálně hráčem New Jersey. Ač se o jeho angažmá v Dervils mluvilo jako o hotové věci, vedení klubu potvrdilo podpis smlouvy s jednačtyřicetiletým nejproduktivnějším Evropanem v historii NHL až nyní. Podmínky kontraktu nebyly zveřejněny, jak je v klubu zvykem. 

Jaromír Jágr v utkání s Pittsburghem
zdroj: Getty Images autor: Brian Babineau

Jisté je, že se jedná o roční kontrakt, spekulovalo se o částce okolo čtyř milionů dolarů. Podle deníku The Record se jedná o dva miliony základního příjmu a další dva miliony bonus podle počtu odehraných zápasů. Jágr tak po působení v Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku Rangers, Philadelphii, Dallasu a Bostonu obleče dres sedmého klubu v NHL. V novém působišti se setká s krajany Markem Židlický, ikonou New Jersey Patrikem Eliášem a také Rostislavem Oleszem, jenž přišel z Chicaga.

V kádru Devils má kladenský odchovanec pomoci zacelit mezeru po odchodu ofenzivní hvězdy Ilji Kovalčuka do Petrohradu a také Davida Clarksona do Toronta. Má přispět i k tomu, aby se Devils po letošní absenci vrátili do play-off. Tam chyběli poté, co si o rok dříve zahráli finále Stanleyova poháru. Jágr během kariéry za 19 sezon chyběl v bojích o Stanleyův pohár se svými kluby jen dvakrát.

Jaromír Jágr:

V uplynulé sezoně Jágr v 45 duelech základní části za Dallas a Boston nasbíral 35 bodů za 16 gólů a 19 přihrávek. Ve 22 zápasech play-off si připsal 10 asistencí. Přestože měl v bojích o Stanleyův pohár střeleckou smůlu a vytvořil i rekord jednoho play-off s 58 střelami na branku bez gólu, byl za svůj přínos týmu oceňován a nechyběl až do konce bojů s Chicagem v elitní přesilovkové formaci.

Pětinásobný držitel Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL je osmý v historické tabulce produktivity. Na kontě má v základní části 1 391 zápasů a 1 688 bodů za 681 gólů a 1 007 asistencí. V play-off mu patří pátá pozice se 199 body (78+121) z 202 utkání. Ve sbírce má dvojnásobný mistr světa i olympijský vítěz z Nagana také jednou Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL a třikrát získal Lester B. Pearson Award pro nejlepšího hráče podle Hráčské asociace NHLPA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články