Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágrův konec v Calgary? Agent dostal svolení jednat o výměně s jinými týmy

Hokejový útočník Jaromír Jágr by mohl předčasně skončit v angažmá v Calgary. Podle vyjádření experta kanadské stanice Sportsnet Elliotta Friedmana již dostal hráčův agent Petr Svoboda od kanadského klubu svolení, aby jednal s potenciálními zájemci o výměně. Pětačtyřicetiletá legenda je momentálně na marodce.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP autor: David Zalubowski

"Calgary a Jágr momentálně pracují na ukončení spolupráce. Jágrův agent dostal svolení jednat s jinými týmy," uvedl Friedman s poznámkou, že o služby českého útočníka ale zřejmě v jiných klubech zájem nebude.

"Uvidíme, jestli bude hrát jinde, jeho čas v Calgary se ale chýlí ke konci," řekl a dodal, že nejreálnější je jeho návrat do Evropy. Jágr vynechal poslední dva zápasy Flames a kouč kanadského klubu Glen Gulutzan ve čtvrtek před jeho první absencí oznámil, že se Calgary k situaci vyjádří o den později.

Následně začala média spekulovat, že by slavný útočník mohl předčasně ukončit smlouvu. Gulutzan poté ale pouze oznámil, že hráč je zraněný a jeho stav je takzvaně "ze dne na den". Nejproduktivnější Evropan v historii NHL byl v aktuální sezoně zraněný již několikrát a vynechal devět z posledních 14 zápasů.

Stále však může usilovat o rekord Gordieho Howea v počtu odehraných zápasů. Jágr nastoupil v dlouhodobé fázi soutěže k 1733 utkáním a před sebou už má pouze legendy Marka Messiera (1756 zápasů) a Gordieho Howea (1767).

Jágr s kanadským týmem uzavřel roční smlouvu na milion dolarů s případnými bonusy ve stejné výši. Zasáhl ale zatím jen do 22 utkání, v nichž si připsal sedm bodů za gól a šest asistencí. V případě Jágrova návratu do Evropy by se teoreticky otevřela šance na jeho účast na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články