Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jágr zařídil v prodloužení výhru Dallasu a dostihl Robitaillea

New York - Útočník Jaromír Jágr zařídil svým 668. gólem v NHL výhru Dallasu 3:2 v prodloužení na ledě Edmontonu a v historické tabulce střelců dostihl desátého Luka Robitaillea. Český hokejista zároveň vylepšil individuální rekord NHL v počtu gólů v prodloužení, v němž skóroval už posedmnácté.

Utkání Edmonton - Dallas
zdroj: AP

Jágr, který za týden oslaví 41. narozeniny, rozhodl zápas ve druhé minutě nastaveného času svým typickým způsobem. V rohu útočného pásma se šikovně zbavil obránce Ryana Whitneyho, vybruslil si do palebné pozice a pohotovou střelou zápěstím k bližší tyči překonal brankáře Devana Dubnyka. Byl to jeho třetí zásah za Dallas v sezoně.

Český útočník si předtím připsal ještě přihrávku - ve 34. minutě se podílel na vyrovnávacím gólu Jamieho Benna na 1:1. Předvedl přitom rovněž jeden ze svých parádních kousků, když v útočném pásmu u mantinelu obehrál s hokejkou jen v jedné ruce hned dva protihráče a přesně přihrál Bennovi před branku.

Jaromír Jágr: "Ten pocit, když dáte vítězný gól, zvlášť v prodloužení, nikdy nezevšední."

Gólem a asistencí se blýskl také Aleš Hemský v dresu Edmontonu. Ve 24. minutě otevřel skóre zápasu, ve 48. minutě po jeho přihrávce vyrovnal v přesilovce na 2:2 obránce Justin Schultz.

"Když má puk na hokejce, pořád je to zabiják. Ta vítězná střela byla podle mě nechytatelná," řekl obdivně jednadvacetiletý nováček v dresu Stars Cody Eakin. "Z toho, co Jágr předvedl před vyrovnávacím gólem Benna, jsme byli všichni na střídačce u vytržení," uvedl trenér Dallasu Glen Gulutzan. "Neustále překvapuje, jak dokáže na ledě dominovat."

Dva body a vítěznou trefu zaznamenal ve středu rovněž David Krejčí, jehož Boston dvěma góly v úvodu třetí třetiny otočil zápas s Montrealem z 0:1 na konečných 2:1. První gól Bruins vstřelil pouhých čtrnáct sekund po zahájení poslední dvacetiminutovky Tyler Seguin, který využil Krejčího přesné přihrávky před branku. O dvě minuty později se prosadil i Krejčí, jenž usměrnil do sítě prudký pas od Milana Lucice.

Asistenci u vítězného gólu zaznamenal i Seguin, jehož trenér Claude Julien přesunul do formace s Krejčím a Lucicem až před začátkem třetí třetiny. Během úvodních dvou střídání tento útok obstaral dva góly.

"Chtěl jsem, abychom se dostávali více do šancí, kterých jsme si v prvních dvou třetinách moc nevytvořili," komentoval Julien přeskupení formací. "Trenér chtěl naší hře dodat trochu jiskru. Očividně se mu to povedlo," smál se Seguin, jehož tým se díky sedmé výhře v devátém utkání vrátil do čela Východní konference.

Nejúspěšnější vstup do sezony v historii klubu prožívají hokejisté Anaheimu, kteří porazili 3:0 Colorado a stejně jako Boston si připsali sedmé vítězství v devátém utkání. Hlavní zásluhu na úspěších Ducks má brankář Viktor Fasth. Švédský gólman, který ve třiceti letech nastoupil do své premiérové sezony v NHL, zlikvidoval v utkání všech 31 střel Avalanche a vychytal první čisté konto v zámořské kariéře.

Fasth dovedl Anaheim ke čtvrté výhře v řadě. Ze 105 střel inkasoval jen čtyřikrát a udržuje si průměr pod jednu obdrženou branku na zápas s procentuální úspěšností zásahů přes 96 procent.

"V téhle lize lze pořád najít skryté drahokamy a on je jedním z nich. Podává vyrovnané výkony a chytá s takovým sebevědomím," pochválil Fastha obránce Sheldon Souray, který v 7. minutě vstřelil úvodní gól zápasu. Spolu se švédským brankářem patří k největším posilám věčně podceňovaného celku z Kalifornie.

Montreal - Boston 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)Branky: 31. Subban (Plekanec) - 41. Seguin (Krejčí), 43. Krejčí. Střely na branku: 21:23. Diváci: 21 273.

Edmonton - Dallas 2:3 v prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 24. Hemský, 48. Schultz (Hemský) - 34. Jamie Benn (Jágr), 39. Roy, 62. Jágr. Střely na branku: 29:28. Diváci: 16 839.

Colorado - Anaheim 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky: 7. Souray, 16. S. Koivu, 31. Beauchemin. Střely na branku: 31:20. Diváci: 13 776.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články