Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jágr vyhlíží další sezonu: Chci hrát NHL. Udělám pro to maximum

Newark (USA) - Jaromír Jágr zatím netuší, jakým směrem se pro něj bude ubírat tato sezona. S New Jersey má do play-off hodně daleko a teoreticky může být k dispozici národnímu týmu pro domácí světový šampionát, i když reprezentační kariéru loni uzavřel. Devils ho však mohou vyměnit do některého týmu s ambicemi na Stanley Cup a vše bude jinak. Jedno je však jisté - nejproduktivnější Evropan v historii NHL touží v soutěži nastupovat i v příštím ročníku.

Ilustrační foto

"Chci hrát NHL. A udělám pro to maximum," řekl Jágr v rozhovoru pro server NorthJersey.com. "Nevzdávám se. A když budu muset jít někam na zkoušku, abych dostal smlouvu, tak půjdu na zkoušku. Opravdu půjdu. A budu připravený. Nevadilo by mi to, já prostě miluju NHL. A věřte mi, že bych se do toho týmu dostal," prohlásil Jágr, jemuž v létě vyprší kontrakt a stane se nechráněným volným hráčem.

Může se však také stát, že bude i v příští sezoně Ďáblem. S generálním manažerem Louem Lamoriellem, který převzal po vyhazovu Petera DeBoera i roli kouče společně s Adamem Oatesem a Scottem Stevensem, ho pojí přátelství. A dvaasedmdesátiletý klubový šéf má pro nejproduktivnějšího hráče týmu slova obdivu a uznání. Jágr podle něho stále má na to, aby NHL hrál. Jaké však má s dvojnásobným vítězem Stanleyova poháru za současné situace záměry, nenaznačil.

"Je ve fenomenální kondici. Pořád je přínosem a může jím i nadále být podle toho, co který klub potřebuje," prohlásil Lamoriello.

Jágr: Co se stane, to se stane

Podle zdrojů blízkých klubu by Jágr, jenž v neděli oslaví 43. narozeniny, uvítal výměnu někam, kde na Stanley Cup mohou reálně pomýšlet. I proto, že po propuštění kouče DeBoera se změnila jeho role v týmu a také přišel o prostor na ledě. Zatímco pod DeBoerem hrál často i přes 20 minut za zápas, nyní je to většinou jen mezi 15 až 17 minutami.

Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa však bere situaci s nadhledem a na přímou otázku ohledně své touhy po výměně odpověděl diplomaticky a trochu vyhýbavě. "Nezáleží na tom, co chci já. To jsem se v životě už naučil. Občas není to nejlepší, co já chci. Jen proto, že to tak chci. Co se stane, to se stane. Takový je můj přístup. A proto se tím ani nijak nezatěžuji," řekl Jágr.

Na kontě má 29 bodů (11+18) z 50 zápasů a ví, že má stále co nabídnout. "Vím, v čem je moje síla. Cítím, že jsem natolik silný, abych přetlačil kohokoliv, přinejmenším v držení puku. Ať už je to pravda, nebo není, já tomu věřím," prohlásil Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články