Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágr se vrací na led, proti Vancouveru bude hrát

Útočník Jaromír Jágr se po vynechání šesti zápaů v řadě vrátí do sestavy Calgary v utkání proti Vancouveru. Pětačtyřicetiletý druhý nejproduktivnější hráč historie NHL naskočí na led po nucené přestávce zapříčiněné nespecifikovaným zraněním v dolní části těla. "Trochu se bojím, abych se zase hned nezranil," přiznal.

Sport
zdroj: ČT4

Jágra v posledních zápasech nepustily do hry problémy s třísly. "Ale věříme, že úterý by mohl být ten správný den," řekl v neděli trenér Glena Gulutzana k možnosti Jágrova návratu.

A tak se také stane. Jágr, který už koncem minulého týdne hlásil, že trénuje a cítí se lépe, nastoupí ve třetí formaci. V rozhovoru před zápasem se obával dalšího zranění. "V novém týmu by to pro mě bylo smutné," prohlásil.

Ranní rozbruslení absolvoval Jágr v útočné řadě s Markem Jankowským a Samem Bennettem. Aby Calgary získalo místo na soupisce, nabídlo ostatním klubům Tannera Glasse.

Jágr se zranil v průběhu první třetiny utkání s Minnesotou 21. října, kdy stihl odehrát jen čtyři střídání. Bylo to jeho páté vystoupení v sezoně za tým, s kterým podepsal jako nechráněný volný hráč těsně před startem sezony roční kontrakt, a má na kontě dvě asistence. Flames bez české hvězdy vyhráli tři z pěti zápasů.

V minulé sezoně sehrál Jágr za Floridu všech 82 zápasů základní části. V lize má odehráno 1716 duelů a útočí na rekord NHL. Ten drží Gordie Howe s 1767 utkáními.

Zdroj
ČT sport, ČTK, TSN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články