Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágr se neukáže v duelu proti LA. Vedení Calgary důvod zatím nespecifikovalo

Jaromír Jágr vyhlížel proti Los Angeles ukončení nepříznivé série, během které nebodoval sedmkrát v řadě. Útočník Calgary ale do zápasu proti Kings na poslední chvíli nenastoupí. Vedení klubu v čele s trenérem Glenem Gulutzanem však důvod nezveřejnilo a očekává se, že se tak stane až v pátek. Flames měli přitom herní přestávku, naposledy odehráli duel 31. prosince.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP autor: David Zalubowski

V původních předpokladech před zápasem byl Jágr řazen do druhé formace po bok Matthewa Tkachuka a Mikaela Backlunda, kde chybí se zlomenou čelistí další český útočník Michael Frolík. Nakonec ale bude chybět a vynechá osmý z posledních 13 zápasů Calgary.

"Nenastoupí. Více by se mělo vědět zítra," prohlásil Gulutzan. V druhé formaci nakonec bude hrát Troy Brouwer a do sestavy se zařadí Curtis Lazar a Andrew Mangiapane.

Jágr se vrátil po zranění třísel do sestavy před týdnem na ledě San Jose (2:3 po samostatných nájezdech). Nastoupil tehdy k 1731. zápasu v NHL a na třetím místě historické tabulky se dotáhl na Rona Francise. Hrál pak i v zápasech v Anaheimu (1:2) a doma s Chicagem (4:3 v prodloužení). Předtím vynechal sedm z devíti zápasů.

"Když se podíváme na jeho kariéru, nestávalo se často, že by nehrál. Je to pro něj těžké. Všichni víme, že hrál, přestože ho trápily zdravotní potíže," řekl kouč Gulutzan pro deník Calgary Flames na adresu Jágra, který v posledních sedmi duelech nebodoval.

Na kontě má druhý nejproduktivnější hráč historie NHL z 22 utkání této sezony sedm bodů za gól a šest asistencí. Zůstává otazníkem, co stojí za jeho opětovnou absencí. A zda bude mít možnost ještě útočit na historický rekord v počtu odehraných zápasů v NHL. Na kontě má 1733 utkání a před sebou už pouze Marka Messiera (1756 zápasů) a Gordieho Howea (1767).

Někdejší hráč Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridy má na kontě v NHL celkem 1921 bodů za 766 branek a 1155 asistencí. V pořadí střelců je Jágr třetí a mezi nahrávači pátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články