Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Jágr se konečně zapojil do přípravy. Utkání je něco jiného než trénink, řekl

New York – Jaromír Jágr se při čtvrtém přípravném duelu Floridy zařadil do sestavy a hned si připsal přihrávku na jediný gól Panthers při porážce s Dallasem 1:2 v prodloužení.

Jaromír Jágr v dresu Floridy
zdroj: ČTK/AP

Nejstarší hráč NHL Jágr skočil na led v závěru úvodní třetiny a zaznamenal asistenci při gólu Jonathana Huberdeaua, který se trefil 6,2 vteřiny před pauzou. Dallas však zápas otočil, když ve 25. minutě vyrovnal Antoine Rousell a v nastavení rozhodl Nick Ebert.

Jágr by už rád nabíral zápasový rytmus. "Máme ještě tři zápasy a chtěl bych hrát všechny. Utkání je něco jiného než trénink. V něm můžete dělat cokoliv, ale souboje v zápase to nejsou," řekl Jágr.

Dařilo se i Ondřeji Pavelcovi. Trojka národního týmu na Světovém poháru se podílela čistým kontem na výhře hokejistů Winnipegu na ledě Calgary 4:0. Devětadvacetiletý kladenský odchovanec pochytal při svém prvním startu všech 31 střel. Pavelec byl zvolen první hvězdou utkání.

Winnipeg vedl díky trefám Scotta Kosmachuka, Bena Chiarota, Marka Stuarta a Paula Postmy 4:0 už v polovině utkání. Pavelec byl neprůstřelný. "Každý chce vyhrávat a dostat se na vítěznou vlnu. Nula je vždycky příjemná. Ale není to o čistém kontu, jsem rád, že jsem si po dlouhé době opět zachytal v zápase. Makal jsem, tréninkový kemp se blíží ke konci a moc utkání nezbývá," řekl Pavelec.

Gólem a asistencí přispěl k vítězství Detroitu 6:3 nad Chicagem Martin Frk, který byl vyhlášen třetím nejlepším hráčem zápasu. Mladý český útočník už po 117 vteřinách utkání zvýšil po přihrávce Tomáše Noska na 2:0 pro Detroit a ve 38. minutě v přesilové hře asistoval u trefy Anthonyho Manthy, který upravil na 5:2. Za vítěze odchytal celý zápas Petr Mrázek, který se po Světovém poháru představil v brance také poprvé. Ze 14 střel inkasoval od Chicaga tři branky.

Frk, který ve středu oslaví 23. narozeniny, ještě v NHL nehrál a nadále o šanci bojuje. Podle svých slov v létě tvrdě trénoval. "Chci si tady s týmem Detroitu užít každou minutu. Gól a asistence jsou pro mě dobré. Pro tým také perfektní výsledek, chceme dál vyhrávat," řekl Frk.

Zdroj
ČTK, nh.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články