Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágr prodělal příušnice, ve středu už ale bude hrát

Newark (USA) - Hokejový útočník Jaromír Jágr se ve středečním zápase proti Torontu vrátí do sestavy New Jersey poté, co ze zdravotních důvodů vynechal tři utkání NHL. Podle zámořských médií měl dvaačtyřicetiletý tahoun Devils nejen chřipku, ale i příušnice. Epidemie řádila v NHL v minulých týdnech a výrazně postihla také tým New Jersey. Včetně Jágra a Patrika Eliáše, který už je ale fit a o víkendu nastoupil i do Utkání hvězd, prodělalo příušnice šest hráčů Devils.

Tom Gulitti z deníku The Record uvedl, že Jágr při nemoci pět dní nejedl a následně mu opuchla tvář, což jsou typické příznaky příušnic. Český útočník vynechal duely na ledě Los Angeles, Anaheimu a San Jose. Spoluhráči jej na dálku potěšili alespoň dvěma výhrami ze tří zápasů. I tak Devils 35 zápasů před koncem základní části stále ztrácejí propastných 15 bodů na pozice pro play-off a Jágr si uvědomuje, že může být mezi kandidáty na výměnu. Uzávěrka přestupů v NHL je 2. března.

Generální manažer Lou Lamoriello, který je od konce prosince po odvolání Petera DeBoera i dočasným trenérem Devils, uvedl, že zatím o žádných výměnách neuvažuje. Jágrovi je ale jasné, jaká bude jeho pozici, když se v létě po konci ročního kontraktu může stát nechráněným volným hráčem a nemá ve smlouvě klauzuli, že nemůže být vyměněn.

"Nechci o tom přemýšlet. Chci hrát nejlépe, jak umím. A co se stane, to se stane. Chci si to užívat pokaždé, když jsem na ledě. Nic dalšího nemůžu ovlivnit," řekl Jágr serveru northjersey.com. Předpokládá ale, že pokud by se výměna chystala, tak by s ním případný zájemce měl mluvit. "Když někdo někoho chce, měl by se ujistit, že tam chce," míní.

Podobné to bylo u Bostonu, který jej v únoru 2013 získal z Dallasu. "Dali mi čas o tom přemýšlet. Já jsem Dallas taky nechtěl opustit, byl jsem tam spokojený," připomněl Jágr přestup k Bruins, s kterými si pak zahrál finále Stanleyova poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články