Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jágr přispěl dvěma góly k výhře Philadelphie

Philadelphia - Jaromír Jágr pokračuje ve sbírání kanadských bodů po svém návratu do NHL. V sobotním utkání proti Carolině vstřelil dva góly a významně tak přispěl k vítězství Philadelphie 5:1. Jágr byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, hlavní strůjcem vítězství byl ale spoluhráč českého hokejisty z prvního útoku Claudie Giroux, který jeden gól dal a na další tři přihrál.

Jaromír Jágr skóruje proti Carolině
zdroj: ČTK

Carolina hrála s Philadelphií dlouho vyrovnaně. Do 41. minuty trval stav 1:1, pak se ale po Girouxově přihrávce trefil z bezprostřední blízkosti branky Jágr a Flyers svůj náskok již nepustili. Rozhodujícím momentem zápasu byl gól na 3:1, který vstřelil Talbot při vlastním oslabení, po vyloučení Jágra. "Za stavu 2:1 to byl pořád vyrovnaný zápas. S tou přesilovkou jsme měli naložit mnohem lépe. To, že inkasujeme, se nám prostě nemůže stát," konstatoval trenér Caroliny Paul Maurice. Jednu branku přidal po samostatném úniku Giroux a skóre zápasu uzavřel po bekhendové kličce opět Jágr. "Takového hráče bychom asi měli aspoň trochu hlídat, že?" prohlásil ironicky po utkání Maurice.

Flyers se tak dokázali zvednout po dvou porážkách, při kterých inkasovali 14 branek, včetně čtvrteční prohry s Winnipegem 8:9. O vítězství se postarala především první řada Philadelphie - Giroux, Jágr, Hartnell - která zaznamenala dohromady v utkání 9 bodů. V posledních čtyřech zápasech tak mají tito tři na svém kontě již 13 bodů. "Vypadá to, že jim to vážně funguje," prohlásil o svém elitním útoku trenér Philadephie Peter Laviolette. "Hartnell hraje vážně dobře, Jágr je výborný od té doby, co je tady. A Cloude je prostě skvělý," dodal.

"Hrát se dvěma takovými superhvězdami je nádherné," svěřil se Hartnell, který obstarává v útoku především "černou práci". "Člověk musí jenom hrát jednoduše. Oni toho umějí dost a já se tak do toho nemusím nutit. Myslím, že se vzájemně dobře doplňujeme a dáváme góly," vysvětlil.

Podle serveru NHL.com vypadá první řada Flyers v letošní sezoně nezastavitelně. Hlavní postavou útoku není, jak by se z referátů českých médií mohlo zdát, veterán Jágr, ale třiadvacetiletý Claudie Giroux. Ten je s patnácti body na třetím místě kanadského bodování celé NHL. Jeho kolega z útoku Jágr zaostává za Girouxem o čtyři body, což mu zajišťuje 18. příčku mezi nejproduktivnějšími hráči NHL. Jágr je tak druhým nejvíce bodujícím Čechem v současném ročníku zámořské soutěže. Před ním je jen ottawský Milan Michálek se třinácti body.

Michálek se udržel před Jágrem díky brance a asistenci v zápase s New york Rangers, ve kterém Ottawa zvítězila 5:4 po prodloužení. Z dalších Čechů se v NHL prosadil Radim Vrbata, který po sedmizápasovém půstu vstřelil hned 2 góly a pomohl Phoenixu k vítězství 3:2 proti Los Angeles. Třetí vítězství v řadě vybojovali hokejisté Montrealu, kteří porazili trápící se obhájce Stanleyova poháru z Bostonu 4:2. Na první gól Canadiens přihrál Tomáš Plekanec, který v poslední minutě pečetil vítězství trefou do prázdné branky při power-play Bruins. Stejným způsobem se trefil i Michael Frolík, který pojistil výhru Chicaga nad Columbusem 5:2. 

Černý večer prožila dvojice českých gólmanů v dresu Washingtonu Tomáš Vokoun a Michal Neuvirth. V souboji s Vancouverem se podělili o sedm inkasovaných gólů a Capitals prohráli na ledě Canucks 4:7. Vokoun odchytal úvodních 20 minut. Poté, co ze 17 střel pustil tři góly, poslal kouč Bruce Boudreau po pauze do branky uzdraveného Neuvirtha. Ten začal dobře a i díky němu Capitals smazali ztrátu z 1:3 na 3:3. V závěrečné třetině však domácí Canucks třemi góly rozhodli o svém vítězství, přičemž rozhodující byla 47. minuta, v níž Neuvirth kapituloval dvakrát v rozmezí 34 sekund.

"Myslím, že Tomáš dnes neměl úplně svůj den. Odchytal na vysoké úrovni osm zápasů v řadě, ale první a třetí gól byl jeho," prohlásil Boudreau. "Ten první gól byl můj a dostal soupeře na koně. Pak jsme Vancouveru umožnili dvě přesilovky a oni je využili," litoval Vokoun, jehož tým si po úvodních sedmi výhrách připsal druhou porážku v řadě.

Mnohem lepší výkon předvedl Ondřej Pavelec v brance Winnipegu. Na ledě Tampy inkasoval z 27 střel jediný gól z hole Vincenta Lecavaliera, i to ale stačilo domácím na výhru 1:0. Pavelcův protějšek Dwayne Roloson totiž zneškodnil všech 28 střel Jets a vychytal své 29. čisté konto v NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články