Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jágr fauloval v prodloužení a vítězná série Floridy skončila

New York - Hokejisté Floridy prohráli v pondělním utkání NHL na ledě Vancouveru 2:3 v prodloužení a jejich vítězná série po 12 zápasech skončila. Canucks otočili z 0:2, rozhodující gól vstřelili ve třetí minutě nastaveného času v přesilové hře při vyloučení Jaromíra Jágra. Ten si předtím připsal jednu asistenci, stejně jako na druhé straně Radim Vrbata.

Vancouver - Florida 3:2 v prodl.

"Florida má skvělý tým. Velký respekt před tím, co v posledních zápasech dokázali. Ale to, že se nám povedlo přerušit jejich vítěznou šňůru, hodně vypovídá i o kvalitě našeho mužstva," radoval se Daniel Sedin, střelec dvou gólů Vancouveru.

Panterům, kteří měli v nohách nedělní duel v Edmontonu, skvěle vyšla úvodní třetina. Hned první šanci proměnil ve vedení po 80 sekundách hry Jussi Jokinen. Pak si několik velkých příležitostí vytvořili domácí, jenže hosty podržel skvělými zákroky Roberto Luongo, bývalý gólman Vancouveru. V poslední minutě prvního dějství pak Florida udeřila podruhé, když Jágr našel před brankou Jonathana Huberdeaua a ten zvýšil na 2:0.

Obrat dokonali Canucks díky chybě Jágra, který v prodloužení zahákoval novou posilu Vancouveru Emersona Etema a Kosatky získaly přesilovku čtyři na tři. A po čtrnácti sekundách ji proměnil ve vítězný gól Daniel Sedin, jehož střelu švihem přes clonícího bratra Henrika gólman Luongo neviděl.

Panteři přesto vytvořili nový klubový rekord, neboť ve 13. zápase za sebou získali aspoň bod. Překonali tak šňůru dvanácti zápasů (8 výher, 4 remízy) z roku 1996. "Hráli jsme hodně zápasů, v nichž bylo těsné skóre, a to vždycky trochu smrdí. A dneska už jsme na to doplatili. Ale získali jsme alespoň bod," uvedl střelec druhého gólu hostů Huberdeau.

Rozhodující gól Daniela Sedina byl jeho 346. v kariéře. Švédský útočník tak dohnal nejlepšího střelce v klubové historii Markuse Näslunda. "Je to ale hlavně díky tomu, že já odehrál mnohem více zápasů. On byl lepší střelec než já. Když jsem vyrůstal, byl to s Henrikem náš velký idol," řekl Sedin na adresu legendárního krajana.

Po jeho vítězné trefě ještě došlo mezi oběma týmy k hromadné potyčce u střídaček. Údajně kvůli tomu, že jeden z hráčů Panthers měl před začátkem prodloužení nemístné poznámky právě na dvojčata Sedinova. Žádné dodatečné tresty už ale rozhodčí neudělili.

Los Angeles - Detroit 4:2

Hokejisté Los Angeles se na domácím ledě rovněž vymanili z nepříznivého skóre. Po první třetině prohrávali s Detroitem 1:2, ve druhé ale vyrovnal v přesilovce Anže Kopitar a na začátku třetí otočil skóre v další početní výhodě Alec Martinez. Vítězství 4:2 pečetil do prázdné branky Dwight King.

Kopitar byl hrdinou večera. Slovinský útočník pošesté v kariéře zažil čtyřbodový zápas, když kromě gólu na další tři přihrál. Postaral se tak o přerušení čtyřzápasové vítězné série Red Wings, v jejichž brance tentokrát dostal před Petrem Mrázkem přednost Jimmy Howard.

Calgary - San Jose 4:5

Největší přestřelku viděli fanoušci v Calgary, kde domácí bez trojice českých hráčů Hudlera, Frolíka a Šmída dokázali vyrovnat z 1:3 na 3:3, nakonec ale prohráli se San Jose 4:5. Tomáš Hertl si během devatenácti odehraných minut žádný bod nepřipsal.

NY Rangers - Boston 2:1

Obrat se povedl newyorským Rangers, kteří prohrávali s Bostonem po dvou třetinách 0:1. Nejprve ve 35. sekundě vyrovnal Derick Brassard a v předposlední minutě povedenou tečí rozhodl Jesper Fast. "Snažil jsem se číhat před brankou a doufal ve šťastnou teč. Zkoušíme to takhle na každém tréninku. Jsem rád, že to vyšlo i v zápase," radoval se Fast po sedmé trefě v sezoně.

Rangers v ní vůbec poprvé vyhráli zápas, v němž po dvou třetinách prohrávali. Předtím se jim to třináctkrát nepovedlo, včetně sobotního duelu s Washingtonem, kdy ve třetí třetině smazali dvoubrankové manko, ale padli v prodloužení.

"Poté, co se stalo v posledním utkání, jsme věděli, že to dneska můžeme otočit. Ve třetí třetině jsme zvýšili nasazení a za velmi dobrou práci jsme byli odměněni," radoval se švédský brankář Henrik Lundqvist, který pochytal 32 střel.

Výsledky:

NY Rangers - Boston 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky: 41. Brassard, 59. Fast - 30. Hayes. Střely na branku: 30:33. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Fast, 2. Zuccarello (oba Rangers), 3. Hayes (Boston).

Vancouver - Florida 3:2 v prodl. (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)

Branky: 26. a 63. D. Sedin (na první Vrbata), 58. Virtanen - 2. J. Jokinen, 20. Huberdeau (Jágr). Střely na branku: 30:28. Diváci: 18 570. Hvězdy zápasu: 1. D. Sedin (Vancouver), 2. Huberdeau (Florida), 3. Virtanen (Vancouver).

Calgary - San Jose 4:5 (1:2, 2:1, 1:2)

Branky: 14. Monahan, 32. Wideman, 32. Bennett, 57. Ferland - 6. J. Thornton, 10. Donskoi, 22. Couture, 46. Burns, 51. Ward. Střely na branku: 35:18. Diváci: 19 227. Hvězdy zápasu: 1. Burns (San Jose), 2. Ferland, 3. Bennett (oba Calgary).

Los Angeles - Detroit 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Branky: 3. Toffoli, 37. Kopitar, 42. Martinez, 60. King - 16. Tatar, 19. Marčenko. Střely na branku: 31:27. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. Kopitar, 2. Lucic (oba Los Angeles), 3. Helm (Detroit).

Zdroj
ČTK, ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články