Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Islanders zmenšují šance Čechů na Stanley Cup, v prvním zápase vyhráli v Tampě

New York Islanders, přemožitelé Bostonu ve čtvrtfinále, pokračují ve vítězném tažení, když vyhráli na ledě Tampy Bay 2:1. Tým s Ondřejem Palátem a Janem Ruttou brzdila častá vyloučení, a tak prohrával od 46. minuty 2:0. V závěru se nadechl ke zdramatizování, když 55 sekund před koncem snížil Brayden Point, ale více už Floriďané nestihli. V sérii Islanders vedou 1:0.

Mathew Barzal slaví trefu do sítě Tampy Bay
zdroj: ČTK/AP autor: Chris O\'Meara

Oba týmy se střetávají v play-off NHL ve stejné fázi druhým rokem po sobě. Tampa Bay vstoupila loni do série s Islanders i díky Palátově trefě výhrou 8:2, tentokrát překonala Semjona Varlamova až při závěrečné power-play. Ruský gólman, který tím přišel o první nulu v letošním play-off, kryl třicet střel.

První branka padla ve 33. minutě po chybě kapitána Tampy Bay Stevena Stamkose, jehož nepřesnou přihrávku zachytil Josh Bailey a vyslal do sóla Barzala. Útočníka Islanders stíhal Rutta a snažil se mu znepříjemnit zakončení, přesto Barzal prostřelil Andreje Vasilevského mezi betony. Druhou branku přidal ve 46. minutě Pulock, prosadil se ránou od modré čáry.

Islanders si dlouho počínali disciplinovaně a až do závěrečné hry Tampy bez gólmana nabídli soupeři jen jednu početní výhodu. Druhý faul už obhájce titulu potrestal a v situaci šest na čtyři snížil zblízka Point. Potvrdil tím skvělou úspěšnost domácích v přesilových hrách, ve kterých měli před utkáním úspěšnost 41,7 procenta. Lightning se ještě ve zbytku duelu usadili v útočném pásmu, ale obětaví hosté jejich tlaku odolali a připsali si první bod v sérii.

Semifinále play-off NHL - 1. zápas:

Tampa Bay - NY Islanders 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 60. B. Point - 33. Barzal, 46. Pulock. Střely na branku: 31:31. Diváci: 14.513 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Barzal, 2. Varlamov (oba NY Islanders), 3. B. Point (Tampa Bay).

Zdroj
ČTK, Spotsnet, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články