Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hvězdy NHL vzpomínaly na trenéra Hlinku při golfu

Začátek června tráví v Česku i podstatná část hokejistů, kteří ještě zasáhnou do dohrávky zámořské NHL. Než se ale vrátí do Ameriky, nevynechali tradiční golfový turnaj, který nese jméno legendárního trenéra Ivana Hlinky.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté na golfu vzpomínali na Ivana Hlinku

Na Hlinku, který si golf rád zahrál i s hráči, jež vedl v národním týmu, vzpomíná Martin Ručinský. "Strašně rád se vsázel. Furt jsme o něco hráli. Užíval si to a golf měl strašně rád. Byl to pro mě takovej druhej můj táta, protože si mě vzal pod svá křídla. Hráli jsme spolu golf a užili si spoustu srandy," vybavoval si Hlinku olympijský vítěz z Nagana.

Do golfového resortu v Karlových Varech, kam také vedla Hlinkova poslední cesta, již ukončila tragická nehoda, zavítali mezi dalšími hráči z NHL také Jakub Voráček a Radko Gudas.

"Vždycky když jdu na golf, chci samozřejmě vyhrát. Ale když se to nepovede, tak se nedá nic dělat. Je to pro mě rekreační sport," konstatoval Voráček, útočník Philadelphie Flyers.

Obránce Gudas je rád, když si vůbec může golf zahrát. "Hraju ho asi čtyři, pět let - docela mě to chytlo. Teď, s dětma, je o něco těžší se na něj dostat. Ale když to je takhle pro dobrou věc, mají doma vždycky pochopení," vysvětlil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články