Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hudlerova skvělá forma neuvadá, blýskl se třemi body proti Torontu

New York - Jiří Hudler v posledních utkáních NHL prokazuje obrovskou fazonu. Třicetiletý rodák z Olomouce bodoval pošesté za sebou a gólem a dvěma asistencemi podpořil výhru Calgary 6:3 nad Torontem. Hudler během úspěšné série zaznamenal šest branek a stejný počet přihrávek a v produktivitě soutěže je s šedesáti body osmnáctý. V pátečním programu se dařilo i Aleši Hemskému, jenž dvěma asistencemi přispěl k výhře Dallasu 4:2 ve Washingtonu a byl zvolen první hvězdou utkání. 

Slavící Johnny Gaudreau a Jiří Hudler
zdroj: AP autor: Jeff McIntosh

Hudler prožívá bodově nejlepší sezonu v kariéře a i díky jeho momentální herní pohodě drží Calgary v Západní konferenci postupovou příčku do play-off, přestože koncem února ztratilo kvůli zranění kapitána Marka Giordana. Po akcích českého útočníka skóroval z dorážky Johnny Gaudreau a po dobře sehraném přečíslení Sean Monahan. Poté Hudler zvýšil v polovině zápasu po skvělém pasu Dennise Widemana střelou do odkryté branky na 6:2.

"Jsou neuvěřitelní. Je radost trénovat je a sledovat, jak hrají. Skvěle se pohybují, jsou kreativní a přitom jsou i zodpovědní směrem dozadu. I proto sbírají hromadu bodů a díky nim vyhráváme zápasy," chválil trenér Flames Bob Hartley elitní řadu Monahan, Hudler, Gaudreau, která v posledních šesti utkáních zaznamenala dohromady třicet bodů.

"(Hudler) je v naší lajně tvůrce hry, Johnny je zase rychlý a umí přihrát. Hodně spolu taky komunikujeme a řešíme naši hru. Funguje nám to," popisoval spolupráci Monahan. "Je mezi námi chemie. Navíc, když hrajete společně celou sezonu, začnete si lépe rozumět. Tušíte, kde by se druhý mohl na ledě pohybovat, a přesně z toho teď těžíme," uvedl Gaudreau, jenž je s 53 body společně s Filipem Forsbergem z Nashvillu nejproduktivnějším nováčkem soutěže.

Hemský nabíjel svým spoluhráčům v rychlých protiútocích, při kterých zavážel puk do pásma. Exkluzivní byla zejména druhá asistence, kdy se vyhlášený technik při brejku dva na jednoho zbavil obránce Tima Gleasona a předložil puk Vernonu Fiddlerovi před zívající prázdnou branku. Hemský povedeným večerem ukončil sérii osmi utkání, v nichž vyšel bodově naprázdno.

Pardubický rodák přitom na ledě strávil jen deset minut, ale tři z nich byly v přesilových hrách, které se Dallasu ve Washigtonu dařily. Stars využili tři. "Měli jsme na tohle téma několik porad, rozebírali jsme detaily našich speciálních formací. Myslím si, že to má nyní každý ve svém podvědomí a více si v nich rozumíme. Přesilovky i oslabení jsme zlepšili a je to znát i na výsledcích. Je potřeba mít kvalitní speciální formace, pokud chcete vyhrávat," podotkl Fiddler.

Poprvé od roku 1939 odstartoval brankář svou kariéru v NHL způsobem, že v úvodních deseti zápasech inkasoval dva a méně gólů. Skvělý zápis má na kontě spoluhráč Milana Michálka Andrew Hammond, který v pátek dovedl Ottawu k výhře 2:1 na ledě New Yorku Islanders.

"Snažím se na to nemyslet. Ale je to extrémně skvělý počin. Tohle asi nikdo nepředpokládal," reagoval Hammond, který zaznamenal v zápase s Islanders 34 zákroků a byl první hvězdou zápasu. Rekord drží Frank Brimsek, jenž před více než sedmdesáti lety nedostal více než dvě branky ve svých prvních dvanácti zápasech NHL.

Hokejisté Columbusu zvítězili na domácím ledě po měsíci, když udolali Edmonton 5:4 po samostatných nájezdech. Sérii pěti proher zlomili i navzdory nepřízni osudu, neboť jejich brankář Sergej Bobrovskij inkasoval kuriózní branku. Ruský gólman chtěl za brankou zpracovat nahozený kotouč, kterého se ale po nešťastném odrazu zmocnil Derek Roy, jenž ho pohotově zasunul do prázdné klece.

Anaheim se výhrou 2:1 v Minnesotě opět osamostatnil v čele soutěže, ale za sebou má hned pětici pronásledovatelů, kteří mají jen o dva body méně. Navíc New York Rangers mají k dobru čtyři zápasy a St. Louis tři.

Výsledky NHL

NY Islanders - Ottawa 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) Branky: 52. Kennedy - 27. Puempel, 39. Turris. Střely na branku: 35:28. Diváci: 16.170. Hvězdy zápasu: 1. Hammond, 2. Lazar (oba Ottawa), 3. Kennedy (NY Islanders).

Washington - Dallas 2:4 (1:2, 0:2, 1:0) Branky: 12. Glencross, 59. Kuzněcov - 4. Horcoff (Hemský), 17. Sceviour, 28. Seguin, 35. Fiddler (Hemský). Střely na branku: 20:31. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Hemský, 2. Fiddler (oba Dallas), 3. Glencross (Washington).

Columbus - Edmonton 5:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:3, 1:1 - 0:0) Branky: 1. Daňo, 20. Atkinson, 37. Anisimov, 57. Hartnell, rozhodující sam. nájezd Wennberg - 27. Eberle, 33. Roy, 40. Ference, 44. Jakupov. Střely na branku: 31:35. Diváci: 14.317. Hvězdy zápasu: 1. Wennberg, 2. Daňo, 3. Hartnell (všichni Columbus).

Minnesota - Anaheim 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) Branky: 32. Parise - 20. Beauchemin, 34. Silfverberg. Střely na branku: 33:24. Diváci: 19.045. Hvězdy zápasu: 1. Beauchemin (Anaheim), 2. Parise (Minnesota), 3. Lindholm (Anaheim).

Calgary - Toronto 6:3 (4:1, 2:1, 0:1) Branky: 15. a 22. Monahan (na druhou Hudler), 6. Gaudreau (Hudler), 8. Shore, 12. Backlund, 29. Hudler - 25. a 41. Booth, 9. Pánik. Střely na branku: 28:28. Diváci: 19.289. Hvězdy zápasu: 1. Monahan, 2. Hudler, 3. Gaudreau (všichni Calgary). 

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články