Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hudler s Červenkou přispěli k výhře Calgary, Plekanec třikrát asistoval

New York - Hokejisté Jiří Hudler a Roman Červenka přispěli ve středečním utkání NHL k výhře Calgary nad Coloradem 4:3. České duo obstaralo v 9. minutě úvodní gól zápasu, když Červenka v přesilové hře z úhlu nahodil puk do brankoviště a Hudler jej pohotově doklepl do sítě. Vydařený večer prožil i Tomáš Plekanec, jenž se třemi asistencemi podílel na výhře Montrealu v Bostonu 6:5 po samostatných nájezdech.

Jiří Hudler oslavuje gól se spoluhráči
zdroj: AP autor: Jeff McIntosh

V sestavě domácího Calgary poprvé po šesti letech chyběl kapitán Jarome Iginla. Jak později vyšlo najevo, pětatřicetiletý veterán, který v kádru Flames působil od příchodu do NHL v roce 1996, byl vyměněn do Pittsburghu. Opačným směrem putují dva mladíci bez zkušeností s elitní ligou Ben Hanowski s Kennethem Agostinem a právo výběru v 1. kole letošního draftu.

Flames, kteří na předposledním místě Západní konference ztrácejí šest bodů na osmou příčku zaručující účast v play-off, ale zápas zvládli i bez své největší hvězdy. Po Hudlerově trefě si až do konce utkání drželi vedení, přičemž dvěma góly se o vítězství zasloužil Mike Cammalleri. V dresu Avalanche si jednu asistenci připsal Milan Hejduk.

"Bylo to zvláštní, když Jarome před utkáním nebyl v kabině. Že nebude hrát, jsme se dozvěděli na předzápasovém mítinku," prozradil Mark Giordano, který nosí na dresu áčko jako zástupce kapitána. "Jarome je dobrý kamarád a skvělý spoluhráč. Na začátku zápasu jsme se s tím vším trošku vyrovnávali, ale nakonec jsme myslím podali dobrý výkon a vybojovali důležité vítězství. Iggymu můžeme popřát jedině hodně štěstí," dodal Giordano.

Plekanec asistoval u tří gólů Montrealu při výhře v Bostonu 6:5 po nájezdech. Zápas přinesl nevídanou přestřelku. Hostující Canadiens nejprve získali vedení 2:0, Bruins však čtyřmi góly ve druhé třetině otočili skóre na 4:2. Pak ještě domácí vedli 5:3, hosté ale manko smazali a v penaltové loterii uspěli díky jediné trefě Brendana Gallaghera v šesté sérii.

Vyrovnávací gól na 5:5 přitom Montreal vydřel až osm sekund před třetí sirénou v přesilové hře, kterou Canadiens ještě umocnili odvoláním brankáře. Po Plekancově přihrávce se odhodlal ke střele od modré čáry obránce Andrej Markov a domácí zadák Zdeno Chára puk nešťastně tečoval za záda brankáře Raska.

"Ze závěru zápasu jsme samozřejmě moc zklamaní. Na druhé straně musíme být rádi aspoň za bod a za to, že jsme dokázali dát tolik gólů," prohlásil útočník Bostonu Brad Marchand po prohraném přímém souboji o první místo v Severovýchodní divizi. "Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát. Ale stačilo pár špatných odrazů kotouče a vyloučení a zápas se vyvinul trochu jinak. Škoda, nedá se nic dělat," dodal Marchand.

První zápas za Anaheim odehrál Radek Dvořák, který se o víkendu upsal Kačerům do konce sezony po vyřazení Davosu z play-off švýcarské ligy. V dobrém ale na svou premiéru vzpomínat nebude, jeho tým totiž prohrál v San Jose 0:4. Dvořák s číslem 18 na zádech strávil na ledě 11 minut, jednou vystřelil na branku a nebyl u žádného inkasovaného gólu.

Žraloci rozhodli zápas už v úvodní desetiminutovce první třetiny, kdy získali pohodlný náskok 3:0. U třetího gólu si připsal asistenci Martin Havlát, který tak bodoval ve čtvrtém z posledních pěti zápasů, v nichž zaznamenal dohromady pět bodů za gól a čtyři asistence.

Na sedm zápasů prodloužili vítěznou sérii hokejisté Minnesoty, kteří otočili duel s Phoenixem a vyhráli 4:3 v prodloužení. O vyrovnání na 3:3 se postaral v poslední minutě třetí třetiny Ryan Sutter, vítězný gól vstřelil v 63. minutě Mikko Koivu.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Boston - Montreal 5:6 po nájezdech (0:1, 4:1, 1:3 - 0:0)
Branky: 24. Hamilton, 28. Marchand, 38. Bergeron, 38. Horton (KREJČÍ), 52. Seguin - 5. a 44. Ryder (na obě PLEKANEC), 53. a rozhodující nájezd Gallagher, 23. Subban, 60. Markov (PLEKANEC). Střely na branku: 41:28. Diváci: 17 565.

San Jose - Anaheim 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Branky: 2. Pavelski, 5. Marleau, 10. Burns (HAVLÁT), 47. Wingels. Střely na branku: 29:22. Diváci: 17 562.

Calgary - Colorado 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky: 25. a 33. Cammalleri, 9. HUDLER (ČERVENKA), 13. Begin - 25. McGinn, 30. Landeskog, 53. O'Reilly (HEJDUK). Střely na branku: 27:30. Diváci: 19 289.

Minnesota - Phoenix 4:3 v prodloužení (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Branky: 16. Mitchell, 26. Cullen, 60. Suter, 63. M. Koivu - 32. Klinkhammer, 35. Gordon, 42. Stone. Střely na branku: 37:27. Diváci: 19 076.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články