Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Hronek dvakrát asistoval, ale Detroitu to k vítězství nestačilo. Nahrával také Kämpf

Ani dvě asistence Filipa Hronka nepomohly Detroitu ke skalpu Buffala, které si z ledu Red Wings odvezlo výhru 5:4 po samostatných nájezdech. Český obránce nicméně zapsal už 20. bod v letošní sezoně. Popáté v řadě naopak uspělo Toronto, jež i díky přihrávce Davida Kämpfa zdolalo San Jose 3:1.

Filip Hronek z Detroitu s pukem v utkání s Buffalem
zdroj: REUTERS

Detroit - Buffalo 4:5 po sam. nájezdech

Detroit po minutě a dvaceti sekundách poslal do vedení Jonatan Berggren. Dvaadvacetiletý švédský útočník využil Hronkovy asistence a druhým gólem v NHL otevřel skóre. Zbytek první a druhé třetiny však patřil Buffalu. Hokejisté Sabres čtyřmi trefami za sebou otočili průběh zápasu. Dvěma brankami na sebe upozornil Dylan Cozens.

Hon Red Wings za vyrovnáním nastartoval ve 47. minutě gól Davida Perrona. Zkušený útočník, který před sezonou přišel ze St. Louis, šťastnou střelou mezi betony zakončil akci, na jejímž začátku byl Hronek.

Kontaktní branka domácí nakopla. V rozmezí dvou minut se dvakrát prosadil Oskar Sundqvist a v závěru Detroit dokonce sahal po vítězství. Andrew Copp ale ve výborné příležitosti trefil jen tyč. "Nevzdali jsme se a dokázali jsme stáhnout třígólovou ztrátu, spokojení být ovšem nemůžeme. Nevyužili jsme mnoho zajímavých šancí a to nás stálo bod navíc," litoval Copp.

V prodloužení se žádné z mužstev neprosadilo. O bodu navíc pro Buffalo rozhodl v samostatných nájezdech Rasmus Dahlin. "Nic se neděje, každý tým občas přijde o tříbrankové vedení. Mně se moc líbila reakce kluků a to, že jsme i přes nepovedenou třetí třetinu dovedli utkání do vítězného konce," řekl trenér Sabres Don Granato.

Toronto - San Jose 3:1

Toronto o svém pátém vítězství za sebou rozhodlo až v závěru třetí části. V 58. minutě Kämpf zatáhl puk do útočného pásma, přenechal ho střílejícímu Alexovi Kerfootovi, jehož pokus do odkryté části branky dorazil Pierre Engvall. Český útočník se zapsal do statistik po pěti zápasech a zaznamenal osmý bod v sezoně (3+5).

Výhru Maple Leafs v čase 58:49 pečetil Mitchell Marner. Kanadský útočník prodloužil svou bodovou sérii na 18 střetnutí a vyrovnal klubový rekord. "Je to speciální okamžik, hodně to pro mě znamená. Jsem rád, že u toho byla i moje rodina," prohlásil Marner.

"Odmalička žiju v Torontu a Maple Leafs jsem vždy fandil. Nyní jsem se zařadil po bok klubových legend. O tom jsem jako malý ani zdaleka nesnil," dodal pětadvacetiletý útočník, jenž svou bodovou sérií napodobil počiny Darryla Sittlera ze sezony 1977/78 a Eddieho Olczyka z ročníku 1989/90.

Ottawa - NY Rangers 1:3

Newyorští Rangers utnuli vzestup trápící se Ottawy. Senators posílení dvěma výhrami v řadě ztroskotali na výborně chytajícím Jaroslavu Halákovi. Slovenský brankář inkasoval jediný gól z 35 střel a vychytal první vítězství v dresu Rangers.

Halák se prvního vyhraného zápasu v newyorském týmu dočkal až v sedmém duelu. "Je to pro něj důležité, obzvlášť po tak nevydařeném startu sezony. Chytal skvěle. V klíčových okamžicích nás podržel několika skvělými zákroky a dal nám šanci vyhrát," pochválil slovenského gólmana trenér Gerard Gallant.

Třemi nahrávkami se blýskl obránce Ryan Lindgren, jenž poprvé v kariéře zaznamenal v jednom utkání tři body. Filip Chytil odehrál za Rangers 16 minut a nebodoval.

Chicago - Edmonton 4:5

Chicago na vlastním ledě podlehlo Edmontonu 4:5 a prohrálo osmý duel v řadě. Výhru Oilers řídil dvěma brankami a asistencí Leon Draisaitl. Nejproduktivnější hráč soutěže Connor McDavid vstřelil o gól méně.

NHL:

Toronto - San Jose 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky:
25. Matthews, 58. Engvall (Kämpf), 59. Marner - 28. Nieto. Střely na branku: 32:24. Diváci: 18 679. Hvězdy zápasu: 1. Marner, 2. Samsonov, 3. Matthews (všichni Toronto).

Detroit - Buffalo 4:5 po sam. nájezdech (1:2, 0:2, 3:0 - 0:0)
Branky:
51. a 53. Sundqvist 2. Berggren (Hronek), 47. Perron (Hronek) - 5. a 29. Cozens, 9. Samuelsson, 31. J. Skinner, rozhodující sam. nájezd Dahlin. Střely na branku: 44:34. Diváci: 17 117. Hvězdy zápasu: 1. Cozens (Buffalo), 2. Sundkvist (Detroit), 3. Dahlin (Buffalo).

Ottawa - NY Rangers 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky:
34. Pinto - 11. Vesey, 31. Goodrow, 53. Kreider. Střely na branku: 35:36. Diváci: 14 654. Hvězdy zápasu: 1. Lindgren, 2. Halák, 3. Kreider (všichni NY Rangers).

Chicago - Edmonton 4:5 (0:0, 1:2, 3:3)
Branky:
53. a 59. Domi, 35. Katchouk, 53. Entwistle - 21. a 56. Draisaitl, 30. Nugent-Hopkins, 42. McDavid, 50. Janmark. Střely na branku: 25:41. Diváci: 15 397. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl, 2. Janmark (oba Edmonton), 3. Entwistle (Chicago).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články