Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hrál jsem špatně a na ledě jsem se necítil moc dobře, řekl po premiéře Nečas

Martin Nečas si poprvé v kariéře zahrál NHL. V dresu Caroliny Hurricanes osmnáctiletý talent prožil na ledě Edmontonu vítězný debut v nejprestižnější hokejové lize světa, odehrál 6 minut a 54 sekund při triumfu 5:3. K vlastnímu výkonu byl však kritický. "Nebyl jsem nijak přehnaně nervózní. Jen jsem chtěl hrát svou hru, což se mi nepodařilo," hodnotil. 

Martin Nečas v dresu Caroliny
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Jacob Kupferman

"Byl to samozřejmě skvělý pocit. Užíval jsem si v tomto ohledu každé střídání. Hrál jsem nicméně špatně a na ledě jsem se necítil moc dobře. Nejdůležitější věcí je, že máme dva body, k čemuž nám pomohly i přesilovky. Sehráli jsme je o moc lépe a chodili více do branky, než tomu bylo v posledních utkáních," uvedl Nečas.

Podle pozorovatelů byl na sebe při hodnocení až přehnaně přísný, přestože se do statistik neprosadil a ani jedinkrát neprověřil Laurenta Brossoita v brance Oilers. Formace, ve které společně s ním hráli Sebastian Aho a Elias Lindholm, byla na ledě zejména v první třetině vidět. V dalším průběhu utkání se postupně vytrácel celý tým hostí, na výhru to ovšem nakonec stačilo.

Dvanáctý hráč letošního draftu má navíc dalších osm zápasů do limitních devíti, aby přesvědčil vedení klubu, že si zaslouží místo na třiadvacetičlenné soupisce.

V opačném případě by putoval na farmu do Charlotte, nebo by mohl odehrát další sezonu v české extralize v dresu obhájce titulu Komety Brno, což by podle dřívějších vyjádření sám před farmou preferoval. Navíc by se tak mohl přiučit další věci od ostříleného Martina Erata, jenž si v NHL odehrál své.

"Řekl mi spoustu věcí (o NHL, pozn. autora) a pomohl mi, ale je to pořád velký rozdíl oproti tomu, když si vše pak prožijete sami přímo tady na ledě. Je skvělé, když člověk může vše prožívat s ostatníma klukama a být u toho na ledě," pochvaloval si Nečas.

S ohledem na slova, která kouč Bill Peters pronesl před utkáním, lze očekávat, že Nečase bude chtít rozhodně ještě vidět v akci. "Mohl by nám pomoci. Přináší s sebou do hry spoustu rychlosti a šikovnosti. Proto si myslím, že jeho přítomnost může mít na naši sestavu dobrý dopad," uvedl Peters.

Nečas na šanci čekal velmi trpělivě. První tři zápasy letošního ročníku strávil na tribuně. "Proběhlo mezitím pár opravdu tvrdých tréninků," řekl. A má za sebou mimo jiné zajímavou zkušenost, když na ledě po skončení ranního rozbruslení trénoval s asistentem kouče Rodem Brind'Amourem, bývalým skvělým střelcem a také kapitánem Hurricanes.

"Viděli jste ho? On je vážně dobrý," složil český talent poklonu Brind'Amourovi. "Každý den je možné ho spatřit v posilovně. A je to pořád velký dříč. Pro nás je úžasné něco takového vidět," zakončil Nečas.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články