Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Howe dělá v domácím léčení pokroky, je schopen sám chodit

Lubbock (USA) - Hokejová legenda Gordie Howe postupně nabírá sílu po nedávných zdravotních komplikacích. Jeho syn Mark deníku Detroit Free Press řekl, že díky pokrokům v rehabilitaci už je šestaosmdesátiletý někdejší hvězdný hráč a majitel řady rekordů NHL alespoň trochu pohyblivý.

"Sice je to spíše takové šourání, ale je schopen někam dojít vlastními silami," uvedl Mark Howe. Jeho otci, jehož stav komplikuje pokročilá demence a vysoký tlak, dělá podle všeho dobře i to, že je po propuštění z nemocnice ve známém prostředí - u své dcery v texaském Lubbocku. "Změna prostředí jeho demenci zhoršuje," dodal Mark Howe.

Howeův zdravotní stav se v posledním období rapidně zhoršil. Na konci října prodělal jeden z nejlepších hokejistů všech dob silnou mrtvici a krátce nato přišla další, menší příhoda. Třetí mrtvice během pěti týdnů se nepotvrdila, Howe skončil naposledy v nemocnici podle všeho jen následkem dehydratace a únavy.

Kanaďan s přezdívkou "Mr. Hockey" se loni podrobil operaci páteře. Po mrtvici částečně ochrnul na polovinu těla, má také problémy s řečí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články