Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hokejisté Caroliny porazili Columbus. Mrázek zůstal na střídačce, Nečas nebodoval

Hokejisté Caroliny vyhráli v pátečním utkání NHL na ledě Columbusu 3:1. V dresu vítězů zůstal na střídačce brankář Petr Mrázek a útočník Martin Nečas, který v přípravných zápasech dal tři branky, nebodoval. Ve druhém zápase uspělo San Jose v Los Angeles 3:2 v prodloužení. Za domácí debutoval Ilja Kovalčuk, který se do soutěže vrátil po pětileté pauze.

Radost hokejistů Caroliny
zdroj: AP autor: Gerry Broome

Mrázek chytal včera proti New Yorku Islanders, ve kterém inkasoval dvakrát z dvaceti střel a připsal si prohru. Ostravský rodák je při zranění Scotta Darlinga dočasně brankářskou jedničkou, ale trenér Rod Brind'Amour rozložil zátěž dvou zápasů ve dvou dnech a upřednostnil Curtise McElhinneyho, jehož klub získal před třemi dny z listiny volných hráčů.

Pětatřicetiletý gólman, který působil čtyři roky v Columbusu (2013 až 2017) se proti svým bývalým spoluhráčům vytáhl a kryl 31 střel. Překonal ho pouze Brandon Dubinsky, který z dorážky vyrovnal.

Pod úvodní gól zápasu se podepsal asistencí Alexandr Svečnikov, dvojka posledního draftu, který zaznamenal v osmnácti letech první bod v NHL. Nerozhodný stav zlomil ve 27. minutě Sebastian Aho, který v poslední třetině připravil gól pro Micheala Ferlanda. Zpečetil tím první výhru Brind'Amoura v roli hlavního kouče.

V kabině bývalý vynikající útočník převzal na památku puk, který po závěrečném klaksonu sebral McElhinney. "Zasloužil by si ho více než já. Já jsem tam jen stál a křičel, zatímco on předváděl skvělé zásahy," reagoval Brind'Amour, který předchozích sedm let působil u Hurricanes jako asistent trenéra.

Letos v květnu vystřídal Billa Peterse. "Kluci dřeli. Udělali jsme sice dost chyb, ale napravili jsme je," dodal. Trenér Caroliny učinil změnu jen v brankovišti, jinak nechal složení formací stejné jako v prvním duelu. Nečas opět nastoupil ve středu třetího útoku, na ledě strávil jedenáct minut a šanci dostal i v přesilové hře.

San Jose vedlo už ve 14. minutě o dvě branky po trefách Tima Meiera a Evandera Kanea. Los Angeles ale na přelomu první a druhé třetiny vyrovnalo díky gólům Anže Kopitara a Tylera Toffoliho. Poté se oba brankáři překonávali a o výhře hostů rozhodl až v čase 62:54 Kevin Labanc. Jeho spoluhráč Tomáš Hertl mohl prodloužení odvrátit, ale v poslední minutě základní hrací doby zahodil gólovou šanci.

Kovalčuk nastoupil v elitní formaci, ve své premiéře za Kings odehrál 22 minut a nebodoval. Nyní pětatřicetiletý útočník hrál NHL naposledy před pěti lety v New Jersey, se kterým ale přerušil stomilionovou smlouvu a odešel do KHL, kde oblékal dres Petrohradu. Ruský kanonýr má ve své sbírce titul mistra světa i olympijského vítěze a ke vstupence do Triple Gold Clubu mu chybí jen výhra ve Stanleyově poháru. To Kovalčuka láká, i proto se rozhodl vrátit, a když se v létě stal nechráněným hráčem, kývl na nabídku Los Angeles.

"Cítil jsem se mnohem lépe než v přípravných zápasech," uvedl Kovalčuk. "První třetina nebyla z naší strany nejlepší, ale poté jsme se zvedli. Jen musíme zapracovat na našich přesilových hrách. Se zbraněmi, které máme, musejí být efektivnější. Probereme to a příště budeme lepší," podotkl.

Výsledky NHL:

Columbus - Carolina 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky: 13. Dubinsky - 2. Martinook, 27. Aho, 46. Ferland. Střely na branku: 32:35. Diváci: 18 306. Hvězdy zápasu: 1. McElhinney, 2. Aho, 3. Ferland (všichni Carolina).

Los Angeles - San Jose 2:3 v prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 18. Kopitar, 21. Toffoli - 10. Meier, 14. E. Kane, 63. Labanc. Střely na branku: 21:33. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. Labanc (San Jose), 2. Quick (Los Angeles), 3. E. Kane (San Jose).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články