Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokej přišel už i o nejprestižnější ligu světa. NHL má také pauzu

I o nejlepší hokej na světě budou fanoušci ochuzení. Vedení kanadsko-americké NHL přerušilo kvůli pandemii koronaviru na neurčito sezonu. Zámořská hokejová liga následovala basketbalovou NBA.

Komisionář NHL Gary Bettman
zdroj: ČTK/AP autor: Gene J. Puskar

"S ohledem na pokračující vývoj a po konzultaci se zdravotnickými odborníky Rada guvernérů po konferenčním hovoru oznamuje, že počínaje dneškem je sezona 2019/20 pozastavena," uvedl komisionář NHL Gary Bettman v oficiálním prohlášení.

Potvrdil, že krok NHL úzce souvisí s rozhodnutím NBA, která soutěž přerušila poté, co byl jeden z hráčů pozitivně testován na koronavir. "Naše ligy sdílejí zařízení a uzamykatelné prostory, takže je nyní pravděpodobné, že někteří členové komunity NHL budou v určitém okamžiku pozitivně testováni. V tuto chvíli proto není vhodné pokračovat v zápasech," řekl Bettman.

Vedení soutěže bude podle jeho vyjádření sledovat situaci a rozhodne se o dalším postupu. "Naším cílem je, jakmile to bude možné, pokračovat, abychom mohli sezonu dohrát a nejlepší tým získal Stanleyův pohár," dodal Bettman.

Aktuálně chybí k dohrání základní části NHL 189 utkání. Web kanadské televizní stanice TSN poukázal na skutečnost, že není jisté, že bude soutěž dohrána, a připomněl, že v Evropě již byla řada soutěží včetně české extraligy zrušena.

Zámořská NHL, ve které aktuálně hrají více než tři desítky českých hokejistů, doposud od roku 1893 neměla vítěze a držitele Stanleyova poháru jen dvakrát. V roce 1919 bylo finále zrušeno po pěti zápasech kvůli vypuknutí španělské chřipky. V roce 2005 byla sezona zrušena kvůli výluce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články