Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hertl zůstane v San Jose, dohodl se na nové smlouvě

San Jose – V týmu finalisty NHL San Jose zůstane i nadále Tomáš Hertl. Dvaadvacetiletému slávistickému odchovanci končil tříletý nováčkovský kontrakt a s Sharks se dohodl na nové dvouleté smlouvě. Přijde si celkem na šest milionů dolarů.

Tomáš Hertl
zdroj: AP autor: Marcio Jose Sanchez

Hertl si v současné době léčí poraněné pravé koleno, které jej vyřadilo ze hry po druhém finálovém utkání Stanleyova poháru proti pozdějšímu vítězi Pittsburghu. V uplynulé sezoně nasbíral v 81 zápasech 46 bodů za 21 branek a 25 asistencí, v play-off přidal ve 20 duelech 11 bodů (6+5). Byl tak nejproduktivnějším českým hráčem v bojích o Stanley Cup.

Hertl nastupoval v elitní formaci s Joem Thorntonem a Joem Pavelským. Díky svým výkonům také skončil druhý v hlasování ankety Zlatá hokejka o nejlepšího tuzemského hráče za Jaromírem Jágrem z Floridy, ale sobotního hlasování v Karlových Varech se osobně nezúčastnil. Pod dohledem klubu se dává dohromady po zranění, které utrpěl ve třetí třetině druhého finále po kolizi se švédským útočníkem Patricem Hörnqvistem.

Hertla si Sharks vybrali v roce 2012 v prvním kole draftu na 17. pozici a do zámoří odešel ze Slavie o rok později. Nováčkovský kontrakt mu zaručoval roční příjem 925 tisíc dolarů a se všemi bonusy mohl dosáhnout až na 1,35 milionu dolarů. Za tři roky v NHL sehrál Hertl celkem 200 utkání a připsal si 102 bodů za 49 tref a 53 asistencí. V bojích o Stanleyův pohár zaznamenal v 27 duelech 16 bodů (8+8).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články