Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hertl zápas proti Winnipegu nedohrál, spoluhráč ho trefil pukem

New York - Útočník Michael Frolík asistoval na jeden gól v jediném pondělním utkání NHL. Winnipeg v něm podlehl na domácím ledě San Jose 2:3. Tomáš Hertl, druhý český hokejista, který zasáhl do hry, souboj dvou celků bojujících na hraně elitní osmičky Západní konference po smolném zranění nedohrál. Vítězný gól vstřelil pouhé čtyři a půl sekundy před koncem třetí třetiny obránce Marc Vlasic.

Tomáš Hertl
zdroj: ČTK/AP

Sharks odčinili sobotní debakl 2:7 se St. Louis a připsali si teprve druhou výhru z posledních šesti zápasů. "Nutně jsme se potřebovali zvednout. Nemůžeme být šťastnější, že se nám podařilo spravit, co jsme minule pokazili. Winnipeg hraje podobně jako St. Louis, tvrdě do těla a umí soupeři hru otrávit. Dnes jsme se s tím vypořádali daleko lépe než v sobotu a ten gól na konci byla jen třešnička na dortu," prohlásil trenér San Jose Todd McLellan.

Jeho svěřenci přestříleli domácí Jets v poměru 37:19. Do vedení šli už ve 3. minutě, kdy zadák Brent Burns využil čtyřminutovou přesilovou hru poté, co Frolík zasáhl soupeře vysokou hokejkou do obličeje, byť nakonec rozhodčí poslali na trestnou lavici jeho spoluhráče Mathieua Perreaulta.

Domácí vyrovnali rovněž v přesilovce v 10. minutě zásluhou Andrewa Ladda. Na začátku druhé třetiny vrátil San Jose náskok šikovnou tečí Melker Karlsson, ale Winnipeg znovu vyrovnal v početní výhodě, v níž se v 45. minutě trefil Jay Harrison.

Hertlova smůla

To už byl ze hry Hertl, na střídačce ho totiž smolně zasáhl do obličeje puk, který z obranného pásma vyhodil jeho spoluhráč Logan Couture. Českému mladíkovi, který v posledních osmi zápasech zaznamenal jedinou asistenci, se spustila krev, v doprovodu lékaře putoval s přiloženým ručníkem na tváři do kabiny a zpět už se nevrátil.

Na nešťastný moment se podívejte zde:

Hertlova tvář po utkání (zdroj: imgur.com):

MVx6KU3.jpg

Když se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, vyhráli hosté vhazování v útočném pásmu a Vlasic přesnou střelou švihem z levého kruhu pro vhazování zařídil zisk dvou bodů pro San Jose. "Byl jsem ve správný čas na správném místě. Myslím, že jsme dnes podali dobrý výkon, hráli jsme proti rychlému a odolnému soupeři a je skvělé, že jsme utkání rozhodli ještě před prodloužením," prohlásil Vlasic.

Winnipegu tak nebyl nic platný ani další dobrý výkon Michaela Hutchinsona. Čtyřiadvacetiletý kanadský gólman pochytal 34 střel a pomalu přebírá pozici brankářské jedničky od zkušenějšího Ondřeje Pavelce, jenž nastoupil za posledních šest utkání pouze jednou.

Winnipeg - San Jose 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky: 10. Ladd, 45. Harrison (Frolík) - 3. Burns, 25. Karlsson, 60. Vlasic. Střely na branku: 19:37. Diváci: 15 016. Hvězdy utkání: 1. Burns (San Jose), 2. Ladd (Winnipeg), 3. Pavelski (San Jose).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články