Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Hertl vzal na led syna a je připraven na start NHL: S Meierem musíme vést tým

Produkce na ledě, mediální povinnosti, očekávání fanoušků. Není toho málo na jeden víkend v Praze pro Tomáše Hertla. V pátek a sobotu dvěma zápasy se začátkem v osm hodin večer vstoupí opora San Jose Sharks se svým týmem do nového ročníku NHL v duelech proti Nashvillu Predators. A cíl reprezentačního útočníka pro start sezony? "Když získáme tři, čtyři body, poletíme zpět s dobrou náladou," hlásí osmadvacetiletý forvard.

Je nám líto, video expirovalo.
Trénink týmů NHL v Praze sledovaly tisíce lidí

V tomto případě slovo "speciální" je výstižné. Hertl se po třítýdenní přípravě v zámoří setkal opět s rodinou a manželka se synem ho podpoří i z hlediště v ostrých zápasech. Slávistický odchovanec se vrací do O2 Areny po sedmi letech od domácího šampionátu v roce 2015 a už v ní absolvoval otevřený trénink.

"Nikdy jsem neměl trénink před tolika lidmi. Je skvělé se vrátit domů, teď jako hráč Sharks. Není nic lepšího než být s rodinou u ledu, mít syna nablízku. Neviděl jsem ho teď tři týdny, takže jsem se těšil. Jsem rád, že rodina uvidí utkání v Praze," prohlásil Hertl.

Po dřině na ledě přišel příjemný moment, když vzal syna na ledovou plochu a ukázal ho fanouškům. "Chtěl jsem, aby to mohl prožít se mnou a rodiče ho mohli vidět na ledě. Byl sice trochu vyjukanej, ale myslím, že si to užil. Jednou na to budeme určitě rádi vzpomínat," řekl klíčový centr Sharks.

Teď ale zpět k hokeji. Na Hertla se bude San Jose hodně spoléhat. Nejen teď v Praze, ale i v celé sezoně, a to především ve spojení se švýcarským střelcem Timo Meierem. "Na ledě se spolu pořád bavíme, jak budeme hrát. Víme, že jsme důležitá lajna, která musí vést tým. Doufám, že nám to v sezoně bude klapat," uvedl Hertl, s nímž v prvním útoku bude hrát ještě posila právě z Nashvillu Luke Kunin.

Tomáš Hertl na tréninku NHL se synem
zdroj: ctsport.cz

Šimek: Tomáš a Timo jsou silní, vystrčí na vás zadek a je těžké je ubránit

Na trénincích přednosti dvojice Hertl - Meier už dobře poznal i druhý český hokejista, který se představí v Praze, Radim Šimek. Ten naskočí ve třetím obranném páru po boku Matta Benninga.

"Jsou to hráči světové třídy. Jejich výhoda je v tom, že jsou silní a velcí. Když na vás pak vystrčí zadek, tak malý obránce, jako jsem já, se na puk těžko dostává. Musíte hrát víc pozičně a ne nějak úplně zbytečně bláznit. Oba jsou ale šikovní i na puku, bez nich dvou si San Jose momentálně nedokážu představit," chválí reprezentační bek.

Statistiky prvního útoku Sharks z loňské sezony:

Tomáš Hertl (centr) - 82 zápasů, 64 bodů (30 gólů + 34 asistencí), účast na ledě -9

Timo Meier (levé křídlo) - 77 zápasů, 76 bodů (35 + 41), účast na ledě -3

Luke Kunin (pravé křídlo) - v Nashvillu 82 zápasů (13 + 9), účast na ledě -11

Hertl podepsal v březnu po delším rozhodování o budoucnosti osmiletý kontrakt, který mu ročně přinese zhruba osm milionů dolarů. A cíl si v této periodě jasně vytyčil: "Osobní statistiky jsou samozřejmě krásné, ale jdu dál, hlavně chci vyhrávat. Poslední tři roky nebyly jednoduché, když se u Sharks play-off ani neřešilo a bylo jasné, že to bude bez něj. Podepsal jsem dlouhodobý kontrakt a chci San Jose dostat zpět do play-off, udělám pro to všechno."  

Při setkání s Jaromírem Jágrem před tréninkem prý vtipkoval, že dá v obou zápasech tři góly a letí do zámoří. "Kéž by to bylo tak jednoduché," korigoval s úsměvem poté svá slova na tiskové konferenci. 

"Kdo by nechtěl dát doma v O2 Areně gól? Ale pro mě je důležitý týmový úspěch, budu hlavně šťastný, když poletíme třeba se třemi, čtyřmi body do zámoří. Doufám, že si zápasy týmy hlavně užijí a hokej se bude vracet častěji do Prahy, protože kluky z Ameriky hrozně baví sem jezdit. Snad předvedeme dobrou show," dodal Hertl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články