Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Hertl: Tyhle pocity jsou těžko popsatelné. Ale ještě nejsme na konci

San Jose - Třemi góly a dvěma asistencemi v šesti zápasech pomohl útočník Tomáš Hertl k postupu San Jose z finále Západní konference play-off NHL proti St. Louis. Dvaadvacetiletý slávistický odchovanec si užívá historický úspěch klubu a doufá, že Sharks zvládnou i poslední krok a dosáhnou až na Stanleyův pohár. "Je to neuvěřitelný pocit, je to poprvé pro mě i pro Sharks," řekl Hertl.

Tomáš Hertl
zdroj: AP autor: Marcio Jose Sanchez

Hertl se na středeční domácí výhře nad Blues 5:2 podílel jednou asistencí, celkem má v play-off na kontě pět přihrávek a stejný počet gólů. San Jose poprvé za 25 let svého působení v NHL přebírali trofej Clarence S. Campbella, která je pro kluby Západní konference vstupenkou do finále Stanleyova poháru. Klub dlouhodobě patří k širší špičce soutěže, většinou ale zůstával ve stínu úspěšnějších kalifornských rivalů Los Angeles a Anaheimu.

Pocity štěstí jsou podle Hertla nepopsatelné. "Je to skvělé, těžko to popsat. Ale ještě jsme neskončili, ještě zbývá jedna série. Nějaký den si to teď užijeme, ale hlavně se připravíme na další zápasy, protože chceme přivést domů Stanley Cup," uvedl Hertl.

Spolu se spoluhráčem Romanem Polákem mají šanci rozšířit řady dosavadních 24 českých hokejistů, kteří dosáhli na slavnou trofej. O jejich soupeři rozhodne sedmý zápas finále Východní konference mezi Pittsburghem a Tampou Bay, jejíž barvy hájí obránce Andrej Šustr a útočník Ondřej Palát.

Právě jeho Hertl předstihl na pozici nejproduktivnějšího českého hráče letošního play-off. Asistoval u úvodní branky ze čtvrté minuty, kdy se po jeho přihrávce z obranného pásma dostal do úniku Joe Thornton. Sice minul, ale v pokračující akci překvapil po vyjetí zpoza brany gólmana Briana Elliotta Joe Pavelski.

San Jose vedlo nad St. Louis v šestém duelu už 4:0, ale závěr zdramatizoval trefami v 52. a 57. minutě Vladimir Tarasenko. "Trošku jsme zaspali, St. Louis se vrátilo do hry, poslední sekundy to bylo nervózní, ale dobře to dopadlo," oddechl si Hertl. "Věděli jsem, že to nebude jednoduché, ale Martin Jones předvedl několik důležitých zákroků a hráli jsme dobře v obraně."

Sharks si následně před domácími fanoušky v SAP Center vychutnávali ovace. "Fanoušci byli neuvěřitelní. Čekali 25 let a je to úžasné. Musíme ještě udělat poslední krok, protože chceme získat pohár. Fanoušci byli celé play-off úžasní, všichni si tu bouřlivou kulisu užíváme. Věřím, že všichni budeme připraveni na další sérii, protože chceme pro fanoušky vyhrát další zápasy," dodal Hertl.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články