Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hertl pomohl San Jose gólem k výhře nad Eisbären Berlín, ostatním Čechům se v přípravě nedařilo

San Jose vyhrálo v generálce na nový ročník NHL v Berlíně nad domácími Eisbären 3:1 a v pátek a sobotu ho čekají v pražské O2 areně už ostré duely s Nashvillem. Jedním gólem pomohl k úspěšnému výsledku Sharks český útočník Tomáš Hertl, který si v přípravě vylepšil bilanci ze čtyřech duelů na pět bodů za gól a čtyři asistence. Naopak dalším českým hokejistům se v přípravě na zámořskou NHL nedařilo. Arizona s Jeníkem podlehla Vegas 3:4 a Minnesota se Šustrem prohrála na ledě St. Louis 2:4.

Radost hokejistů San Jose
zdroj: AP autor: Michael Sohn

V sestavě Sharks, kteří se do Prahy přesunou ve středu, nechyběl vedle Hertla ani druhý Čech v kádru pro Global Series - obránce Radim Šimek. Za domácí hrál před 12 tisíci diváky útočník Marcel Barinka a asistoval u jediné branky německého celku.

V úvodní třetině diváci v Mercedes-Benz Aréně gól neviděli. Brankáři Tobiasu Ancickovi, synovi kladenského odchovance a později německého reprezentanta Martina Ančičky, pomohla dvakrát tyč při šancích Kevina Labanca a Noaha Gregora.

Hráči Eisbären přečkali ve druhé části i 49 sekund oslabení ve třech proti pěti a v čase 32:10 se radovali z vedení. Po Barinkově přihrávce se z levého kruhu trefil k protější tyči Giovanni Fiore. Překonal Kaapa Kähkönena, jenž chvíli předtím vystřídal Jamese Reimera.

V 38. minutě kapituloval také Juho Markkanen, který v polovině utkání vystřídal Ancicku. Hertl si vyměnil puk s Timem Meierem, po jehož krásné zadovce český útočník sám před brankou nezaváhal.

Za 40 sekund otočil výsledek tečí střely Erika Karlssona Stephen Lorentz. Výsledek pečetil osm minut před koncem při vlastním oslabení Luke Kunin.

Dalším Čechům se v přípravě NHL nedařilo

Úterní přípravné zápasy před NHL českým hokejistům nevyšly. Na ledě se představili pouze Jan Jeník a Andrej Šustr a oba při prohrách svých týmů zaznamenali dva záporné body ve statistice plus/minus.

Hlavní podíl na těsném vítězství Vegas měli obránce Zachary Hayes a brankář Adin Hill, který zlikvidoval 50 střel Coyotes. Hayes dvakrát překonal Jonase Johanssona, jenž dostal přednost před Karlem Vejmelkou. Hokejisté Arizony prohráli i pátý zápas v přípravě. Jeník na křídle druhé formace Coyotes odehrál 13 minut a kromě dvou záporných bodů vyslal jednu střelu na branku.

St. Louis rozhodlo zápas s Minnesotou již v první polovině, po které vedlo 3:0. Gólem a nahrávkou se na výhře 4:2 podílel ruský útočník Pavel Bučnevič. Se stejným zápisem zakončil zápas také útočník Minnesoty Mason Shaw.

Šustr odehrál 17 minut, během kterých zblokoval tři střely. I přes svou obětavost byl český obránce na ledě u dvou inkasovaných branek Minnesoty a s dvěma zápornými body se zařadil mezi trojici nejhorších hráčů týmu.

Carolina, v jejímž dresu po vydařeném pondělním zápase s Columbusem chyběl Martin Nečas, podlehla Buffalu 2:4.

Zápas proti Los Angeles vyšel čtvrté formaci Anaheimu. Pavol Regenda, Derek Grant a Max Jones se při výhře 5:4 postarali o čtyři góly a zaznamenali dohromady devět kanadských bodů. Zkušený centr Grant bodoval čtyřikrát (1+3), Jones vstřelil dvě branky a Slovák Regenda gólem a dvěma asistencemi potvrdil, že kemp před první sezonou v NHL mu zatím vychází náramně.

NY Islanders zásluhou tříbodového Joshe Baileyho vyhráli na ledě Philadelphie 4:3 v prodloužení a Ottawa porazila Montreal 5:4. Gólem a asistencí se na výhře Senators podíleli Alex DeBrincat a Claude Giroux, kteří přišli do klubu v létě.

Přípravné zápasy před startem NHL:

Buffalo - Carolina 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)

Branky: 7. Hinostroza, 11. Thompson, 19. Cozens, 59. Peterka - 42. Rees, 43. Stromwall.

Montreal - Ottawa 4:5 (0:1, 2:3, 2:1)

Branky: 29. Armia, 30. Savard, 55. Caufield, 57. Xhekaj - 4. DeBrincat, 26. Giroux, 32. Motte, 39. Pinto, 57. Tkachuk.

Philadelphia - New York Islanders 3:4 v prodl. (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)

Branky: 23. Laughton, 46. Tippett, 49. Laczynski - 37. Bailey, 39. Cizikas, 53. Lee, 65. Dobson.

St. Louis - Minnesota 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Branky: 2. Bučněvič, 12. Neighbours, 31. Walker, 54. Kostin - 47. Shaw, 60. Jost.

Anaheim - Los Angeles 5:4 (1:1, 3:3, 1:0)

Branky: 25. a 35. Jones, 14. Grant, 37. Regenda, 41. Vatrano - 12. a 23. Vilardi, 23. Kaliyev, 28. Björnfot.

Vegas - Arizona 4:3 (2:0, 0:2, 2:1)

Branky: 9. a 14. Hayes, 53. Dorofejev, 59. Karlsson - 25. Maccelli, 27. Hayton, 58. Chiasson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články