Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hertl hlásí opět trefu, o výhře San Jose na ledě St. Louis rozhodl v nájezdech

Rozhodující samostatný nájezd Tomáše Hertla stál za vítězstvím hokejistů San Jose v St. Louis 2:1. Odchovanec pražské Slavie rozhodl ve čtvrté sérii rozstřelu forhendovým blafákem. Sharks vyhráli druhé ze čtyř utkání v sezoně. Hertl v úvodních třech duelech nasbíral šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí a krátce vedl kanadské bodování.

Tomáš Hertl
zdroj: ČTK/AP

Blues poslal do vedení v úvodu druhé třetiny Brayden Schenn, Sharks ale ještě ve druhé části odpověděli. Marcus Sörensen se dostal přes Toreyho Kruga a v pádu dopravil odražený puk za záda Jordana Binningtona.

Hráči San Jose ve třetí třetině přestříleli soupeře vysoko 17:3, ale rozhodující gól se jim dát nepodařilo. "Myslím, že po posledních výsledcích chtěly oba týmy zpevnit defenzivu. My dostali dvakrát za sebou pět branek, oni čtyři a osm. Proto bylo utkání tak opatrné. Oba týmy dělaly chyby, je začátek sezony. Ale takový hokej, jaký jsme předvedli ve třetí třetině, chceme hrát," řekl útočník Sharks Logan Couture.

San Jose porazilo Blues poprvé po šesti utkáních. Poslední vítězství si připsalo ve třetím zápase semifinále play off 2019, kdy vyhrálo 5:4 v prodloužení. V sestavě Sharks nechyběl obránce Radim Šimek.

Druhé vítězství v ročníku si připsal rovněž Edmonton, který vyhrál v Torontu 3:1. Nejproduktivnější hráči minulého ročníku Leon Draisaitl a Connor McDavid zaznamenali po jednom bodu.

Německý centr v 50. minutě využil přesilovou hru a vstřelil svou první branku v sezoně. "Odvedli jsme výbornou práci. Všechny čtyři útočné formace, obránci i brankář zaslouží pochvalu. Výhra je pro nás důležitá, ale ještě podstatnější je způsob, jakým jsme si pro ni došli. Vzadu jsme to zavřeli a počkali si na šance," pochvaloval si Draisaitl.

Jedinou branku Maple Leafs dal Auston Matthews, který ve 47. minutě překvapil výborně chytajícího Mikka Koskinena střelou z úhlu na bližší tyč a vyrovnal na 1:1. "Vůbec jsme se nedokázali dostat přes střední pásmo, dopředu jsme si skoro nic nevytvořili. Musíme zlepšit založení útoků a přechod do útočného pásma," řekl Matthews.

Neporažení v nové sezoně zůstávají hráči Vegas. Golden Knights uspěli i ve čtvrtém zápase v ročníku, Arizonu porazili 5:2. Poprvé od příchodu ze St. Louis se prosadil Alex Pietrangelo. Dvě branky vstřelil další obránce Shea Theodore a po jednom gólu přidali útočníci Alex Tuch a Mark Stone, který si připsal ještě jednu asistenci.

Stone, první kapitán v historii Golden Knights, se posunul do čela produktivity se sedmi body za dvě trefy a pět přihrávek. Český útočník Tomáš Nosek za více než 12 minut na ledě nebodoval.

Hattrick Tylera Toffoliho nestačil Montrealu k vítězství nad Vancouverem. Canucks v přestřelce porazili Canadiens 6:5 po samostatných nájezdech.

Dvěma brankami a asistencí pomohli Vancouveru k výhře Brock Boeser a Bo Horvat, který navíc rozhodl samostatné nájezdy.

Výborný start do ročníku zažívá Minnesota, třetí vítězství ze čtyř duelů přidala proti Anaheimu, kterou porazila 3:2.

Ruský útočník Minnesoty Kirill Kaprizov si připsal asistenci a ve své první sezoně v NHL nasbíral již pět bodů.

Výsledky:

Toronto - Edmonton 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky: 47. Matthews - 11. Yamamoto, 50. Draisaitl, 59. J. Archibald. Střely na branku: 22:26. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Koskinen (Edmonton), 2. Matthews (Toronto), 3. Draisaitl (Edmonton).

St. Louis - San Jose 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky: 25. B. Schenn - 38. Sörensen, rozhodující sam. nájezd Hertl. Střely na branku: 24:33. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. E. Karlsson (San Jose), 2. B. Schenn, 3. Kyrou (oba St. Louis).

Anaheim - Minnesota 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky: 29. Deslauriers, 33. Fowler - 14. Hartman, 26. Bonino, 42. J. Eriksson Ek. Střely na branku: 24:32. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J. Eriksson Ek (Minnesota), 2. Rowney (Anaheim), 3. Hartman (Minnesota).

Vegas - Arizona 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky: 6. a 46. Theodore, 9. Pietrangelo, 31. Mark Stone, 47. Tuch - 32. Schmaltz, 48. Kessel. Střely na branku: 29:23. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Theodore, 2. Tuch, 3. M.-A. Fleury (všichni Vegas).

Vancouver - Montreal 6:5 po sam. nájezdech (1:0, 2:3, 2:2 - 0:0)

Branky: 12., 44. a rozhodující sam. nájezd Horvat, 32. a 57. Boeser, 25. Motte - 22., 26. a 57. Toffoli, 39. Gallagher, 51. Kotkaniemi. Střely na branku: 28:36. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Toffoli (Montreal), 2. J.T. Miller, 3. Horvat (oba Vancouver).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články